Alla inlägg under oktober 2007

Av Pipe Line - 10 oktober 2007 16:04

Ungdomar är omorska och okarska en och en. I grupp blir de som förbytta. Tappar greppet om rätt och fel. Masspåverkas.


Liksom ungdomar är vuxna omorska och okarska när de är ensamma. Men i grupp kan vuxna också bli ganska störiga. I alla fall för ungdomar.


Vi behöver nya fräscha inslag i gängbildningen. Så vad sägs om att vi bildar ett vuxengäng som motvikt till att förutsägbara ungdomsgäng? Sedan kan vi örla omkring där ungdomar örlar omkring och störa "ordningen". Bete oss lika huvudlöst dumt som ungdomar gör och se hur de reagerar på när någon härmar dem. En egen "reclaim the street"-aktion. Adults only.


Vi kanske till och med skulle initiera kram-misshandel. Bara för att skrämmas lite. Det kan nog vara ganska skrämmande när 10 vuxna vill krama en ensam 15-åring.


15-16 åringar beter sig illa för att vi vuxna sanktionerar deras beteende. Vi har en tillåtande inställning och stort förtroende för våra telningar. När ska vi inse att dagens ungdomar inte har den mognad som krävs för att hantera vårt förtroende?


Och hörre du Silbersky: En ungdom som är med om att misshandla en människa till döds är banne mig stor nog att sitta i fängelse.





Av Pipe Line - 10 oktober 2007 08:59

Idag är jag inte så tuff. Jag en riktig tunnis.


Illamående, migrän OCH spänningshuvudvärk (en fullkomligt olidlig kombination), magont, snuva, hosta (fortfarande) och en finnkoloni på hakan.


Det här med finnar har varit intressant under min och Darlingens sjukdomstid. Båda två har - förutom hosta å sånt som hör till en förkylningsinfluensaepidemfarsot  - fått otaliga finnar!


Det kanske inte alls är en förkylningsinfluensaepidemifarsot. Det är kanske något helt nytt. En mutation av SARS och ebola. Med inslag av vanlig hederlig svensk klenhet. Eller kanske en släng av förkylningspest?


Äh.




Av Pipe Line - 9 oktober 2007 19:58

Jag har inte skrivit ett enda ord om adoption sedan den 4 oktober! Det är 5 dagar utan att officiellt tänka på A-D-O-P-T-I-O-N.


Inofficiellt går det lite sämre.


Men ändå!? 



Av Pipe Line - 9 oktober 2007 14:36

Personen som ville köpa huset har hoppat av. Mäklaren är mäkta irriterad eftersom personen ifråga inte angett något skäl, vilket tydligen är brukligt.


Eftersom huset inte ens hann bli besiktigat så handlar det inte om fel på huset. Det handlar helt enkelt om att köparen fick kalla fötter. Hon ångrade sig helt enkelt! Jag önskar att hon aldrig lagt sig i budgivningen.


Har en mycket god vän som håller på att sälja sin lägenhet. Hon råkade ut för exakt samma sak. En köpare som slängde iväg bud på bud. Skrämde iväg andra köpare med sin aggressiva budgivning. Och sedan fegade ur.


Det är ett nedrans typigt sätt att agera på det viset. I min värld är det ett no-no-beteende.


Det värsta av allt är att jag hade dåliga vibbar angående köparen redan från början. Jag skrev det tom i bloggen. NÄR ska jag börja lyssna på min intuition???!!!






Av Pipe Line - 9 oktober 2007 09:09

Ok... jag medger. Jag har en hang-up på bussresande.


Av Pipe Line - 9 oktober 2007 08:49

I morse åkte jag buss med en pratade busschaufför. Hon KOMMUNICERADE liksom med oss busspendlare. Det var en märklig upplevelse.


Det svåra med människor som pratar rätt ut - utan att vända sig till någon speciell - är att man inte vet om man ska svara eller inte. Det var så vår busschaufför kommunicerade. Rätt ut i luften. Jag låtsades vara djupt försjunken i Metro. I hemlighet kände jag mig dum. För att jag hoppades att någon annan skulle besvara hennes kommunikationstrevare. Lyckligtvis fanns det någon som gjorde det. En äldre gentleman.


När jag tänker efter så var en pratglad busschaufför egentligen PRECIS vad jag behövde. Jag har nämligen en busschaufförsfråga som jag grunnat på ett tag. 



Av Pipe Line - 8 oktober 2007 14:05

Om någon undrar så är jag faktiskt fortfarande lite sjuk. Det har i sanning varit en mycket svår sjukdomstid.


När jag insjuknar brukar jag hämndlystet gå igenom alla tänkbara kandidater som kan ha smittat mig. Denna gången fanns det inte en enda tänkbar smittkälla. Istället har jag fått själv påta mig rollen som tänkbar smittkälla för andra. Det är minsann ingen rolig insikt.


En kollega har precis erinrat sig att hon, hösten 2002, åkte kollektivt. Medelst buss. Hon hade ALDRIG varit så sjuk som den hösten. Det var t o m värre än när hennes barn gick på dagis.


Så nu har jag bestämt mig för att skylla på kollektivtrafiken. På bussar måste det samlas en ohygglig massa baciller. Det är säkert någon snoring som nyst på STOPP-knappen. Eller har någon hostat ut en bacillmoln som jag sedan gått rakt igenom. Eller kanske var det Metroutdelaren som preparerat en gratistidning med elakartade baciller.


Nu har jag börjat oroa mig för att en ny bacillfalang ska hoppa på mig i mitt försvagade och immunnedtonade tillstånd. Det vore fasansväckande.


Och förödande för mitt äktenskap. Darlingen tillbringar sin semester sängliggande. Han är mycket eländig.


Om han fortfarande älskar mig efter sin sjukdom är jag en mycket lycklig kvinna.



Av Pipe Line - 8 oktober 2007 13:37

Jag befinner mig på mitt arbete. Men jag jobbar inte. Jag existerar mest. Utan mål, sammanhang eller tanke.


Det är skämmigt. Att inte bidra till BNP:n. Eller ha större ambitioner än att andas och äta kexchoklad.



Skapa flashcards