Alla inlägg under oktober 2007

Av Pipe Line - 5 oktober 2007 14:35

Det återstår besiktning och kontraktsskrivning. Det lär dröja ett tag innan allt är i land och vi kan släppa tanken på husförsäljning helt. Men vi har kommit en bit på väg! 


Jag känner mig en smula nervös för att något hakar upp sig i sista stund.


Eftersom min intuition har visat sig stämma den sista tiden bestämde jag mig för några dagar sedan för att våga lita på den. Nu tycker jag inte alls att det är en lika bra idé. Tänk om min nervositet signalerar något jag inte vill lyssna på?!


Det är konstigt med intuition. När den signalerar något bra vill man lyssna till det, men vågar inte. När den signalerar något dåligt vill man inte lyssna till den, men vågar inte låta bli. Det blir fel hur man än gör.  



Av Pipe Line - 4 oktober 2007 22:17

Idag beslöt sig Grodis för att lägga ner sin blogg.


När vi funderade på att adoptera från Landet ägnade jag mig en kväll åt att surfa på sidor som hade någon form av koppling till Landet. Och fann Grodis blogg. Hon inspirerade mig till att börja blogga. Därför känner jag mig nu rejält omskakad i mitt inre av att hon väljer att sluta blogga. Jag vet inte anledningen till att Grodis väljer att sluta blogga, men såklart slår det an en klang av eftertanke hos mig.


Kanske bör man inte skylta med sitt liv? Jag har medvetet valt bort foto och att agne namn på människor i mitt liv. Inte bara för att jag själv ska vara anonym utan även för att alla i min närhet ska få vara anonyma. Och anledningen till det är att jag vill kunna skriva i frihet - utan restriktioner, utan att behöva lägga orden rätt, censurera och utelämna.


Mina försiktighetsåtgärder kanske inte räcker?


Och om man är helt ärlig... Sverige är ju inte överbefolkat av personer som vill adoptera från Landet. Dessutom har ju AC gått ut och varnat folk från att skriva allt för vidlyftigt om sina barn på internet. Det har funnits exempel på när adoptionen äventyrats av att barnet namngivits på internet innan adoptionen varit slutförd. Jag tycker i grund och botten att det är klokt. Man ska skydda oskyldiga barns integritet. 


Kanske bör jag också överväga att sluta blogga... Eller åtminstone blogga i en mer sluten värld. Har för mig att jag läst någonstans att det finns bloggar som man kan stänga för alla utom sig själv.


Jag ska ta mig en rejäl funderare. 





Av Pipe Line - 4 oktober 2007 11:49

Idag blev det klart - vi är ok för Landet!


Pratade med kontaktpersonen för Landet via idag som meddelade att min ålder är ok. Det känns så skönt!!!


Allt rullar på precis som tidigare i Landet. Det som ändrat sig är att allt fler adoptanter har fått upp ögonen för Landet vilket har inneburit att det skapats kö i Sverige för att få skicka handlingar. Dock är det absolut inte stopp på något sätt.


Eftersom jag var orolig för att min ålder i slutändan ändå ska knocka ut oss om väntetiderna drar iväg så frågade jag om det också. Det är klart att det inte får dra iväg med väntetider på 2 år - i dagsläget är det 12-18 månader. När jag fyller 41 år har vi köat i 16 månader. Det lät på kontaktpersonen som om vi skulle hinna skicka våra handlingar innan dess. Hoppas, hoppas!


Och även om det INTE skulle gå så närmar vi oss hela tiden Taiwans regelverk om att vi ska ha varit gifta i 2 år.


Just idag känns det ganska bra. Och därför ska jag tillåta mig njuuuuuta och vila i den känslan. Tids nog kommer realisten i mig påpeka att regeländringar kan ställa till det för oss.


Det närmaste halvåret kan vi ägna oss helhjärtat åt husbygget. Därefter kommer det kanske, kanske, kanske bli aktuellt att börja fundera på adoptionen på allvar... Perfekt tajming!



Av Pipe Line - 3 oktober 2007 22:10

Stor sorg har drabbat mina syskonbarn. Deras äldsta kanin - 9 år - är avdagatagen pga av kaninpest. Oron är nu stor att pesten spridit sig till familjens andra kaniner. Jag frågade hur man säkert kunde veta att kaninen hade kaninpest. Mittersta Rosenflickan - 11 år - meddelade då:


"Han hade förstorade könsorgan och var i ögonen"


Hoppas den stackars kaninen inte hade morgonstånd och morgongrus i ögonen. Isåfall går han gå till världshistorien som den mest missuppfattade kaninen någonsin.


Av Pipe Line - 3 oktober 2007 16:25

För några dagar sedan så upptäckte jag att det stod på Hemnet att huset skulle visas kl 16-16.30 Den 3 oktober. Idag. Efter en snabb kontakt med mäklaren fastslogs att ett misstag begåtts; en liten bock i en ruta hade resulterat i att det blev en öppen visning. Dock var inga spekulanter var anmälda. Uppgifterna om visningen togs bort omedelbart.


I flera dagar har jag känt på mig att det skulle komma en vilsekommen spekulant. Jag borde skatta min intuition högre.


Prick kl 16 ringde det på dörren. Ett par i min ålder. De såg oförskämt pigga och friska ut. Jag såg ut som en riktig fågelskrämma. Huset var rörigt, ovädrat och varmt. De sa att det bokat tid. Det slutade med att jag fick agera mäklarassistent. Kändes helskumt att stå här i två fåniga pippilottor, osminkad, med gällivarehäng, glåmig och visa sovrummet som var en orgie i tidningar, böcker, arbetsdokument, foto (!), 2 mobiltelefoner och 1 vanlig telefon. Men tack och lov inga snytelappar. Då hade jag bara dött av skam...


Jag tror att jag var alltför vältalig.


Jag förstår varför inte ägare ska visa sitt eget hus.


Av Pipe Line - 3 oktober 2007 12:42

... idag kom ytterligare ett bud! Och det är inget dutteri med 10.000 kr hit eller dit. Det är rejäla summor.


Jag vet inte vad jag ska tro. Det verkar inte mäklaren heller veta.


Måtte (andra gången jag skriver det idag) det hålla hela vägen ut!

Av Pipe Line - 3 oktober 2007 10:03

Nu har jag - i mitt försvagade tillstånd - dessutom blivit en sån där tråkig människa som skriver om mina krämpor.


Måtte jag bli frisk snart.

Av Pipe Line - 3 oktober 2007 09:57

Nä, nu är jag förbannat trött på att sitta här hemma och uggla med snorig näsa, skrällande hosta och ont i ryggen (tillkommit).


Tycker det har varit lite si och så med mitt immunförsvar det sista året. I samband med att jag fick nytt jobb så har det gått utför. Nu när jag inte längre har så många kundbesök att passa så verkar min kropp ta sig friheter. Förra hösten hade jag flera sjukdagar och likaså i våras. Nu är jag igång igen. Och inte drabbas jag av några mjäkiga förkylningar med lite klädsamt snorande heller. Nej, jag drabbas av kulsprutenysningar, feber, värk i kropp och huvud och skrällande bronkithosta.


Därför har jag bestämt mig för att börja äta vitaminer.


Detta var nog dagens statement.


Jag hade egentligen tänkt skriva att jag bestämt mig för att börja träna. Men det har jag ju inte. Men det hade låtit bra...

Skapa flashcards