Alla inlägg under november 2007

Av Pipe Line - 13 november 2007 21:09

Vi fick förfrågan om vi ville sända handlingar till Bulgarien via AC. Det har varit ett svårt beslut men nu är det fattat.


Vi skickar inte. Vi avvaktar. Adoptionsläget i Bulgarien är alltför oklart för att vi ska vilja "fastna" i ett land där det inte kommit några barnbesked ifrån på 2 år.


Visserligen har justitieministern (tror jag) uttalat sig positivt om adoptioner och det finns en liten förhoppning om att läget kommer att ljusna. Samtidigt finns det redan över 500 akter i landet (enl BFA) som ligger före oss. Låt säga att den kön processas på 2 år - det innebär att man går i från i princip 0 adoptioner till 250 om året! Känns inte så sannolikt.


Det som slutligen fick oss att besluta oss var kostnaden för att dra tillbaka handlingar. Det kostar närmare 40.000 kr. Det är mycket pengar när man betänker att det är högst sannolikt att kräftgången fortsätter i Bulgarien. Kanske rentav utslängda pengar eftersom vi tror och hoppas att vi inom 1,5 år kommer kunna skicka till andra länder.


Till saken hör dessutom att vi kommer att ha ett av de lägsta medgivandena man kan ha i landet. Barn från Bulgarien måste enligt bulgarisk lag vara över ett år när de bortadopteras. Eftersom det stått still i många år har de flesta barnen blivit äldre än 3 år. Vårt medgivande på ej fyllt 2 år kommer förmodligen ligga oss i fatet.


Det har varit ett oerhört svårt beslut. Inga barnbesked på 2 år kombinerat med en hög "återkallandeavgift" blev till sist avgörande. Vi väntar hellre att skicka till ett land där det händer något än att skickar till ett land där det inte händer något och det är högst oklart vad som kommer att hända de närmaste åren. 


Men vi kommer fortsätta ha ögonen på utvecklingen. Sista ordet är inte sagt. Men just nu har vi satt en punkt.



Av Pipe Line - 12 november 2007 21:21

Mäklaren ringde idag. Köparen har pratat med besiktningsmannen och tänka sig! En prutmöjlighet har uppstått. Sicken tur. För köparen.


Den här affären har varit långdragen. Jag vill stänga den här husaffären och få en sak mindre att tänka på. Därför accepterade vi det lägre priset mot att vi skjuter på tillträdet. 


Det var ytterst nära att min stolthet ställde sig i vägen för den avslutande förhandlingen. Hade de knuffat lite mer på oss hade jag förmodligen gått i taket, ställt in hela affären och bytt mäklare. Jag tycker att vi har hamnat i kläm. Först av en budgivare som ångrade sig när h*n väl skrämt iväg alla andra med sin aggressiva budgivning. Sedan för att mäklaren gav oss rådet att inte skriva kontrakt innan besiktningen. Vilket är ett helt värdelöst råd med tanke på att bostadsmarknaden har vikt ner sig.


Vi har inte skrivit ännu. När vi har gjort det ska vi fira ordentligt. På det hela taget har det ändå blivit en bra affär.



Av Pipe Line - 12 november 2007 20:28

Vi har fått svar från AC.


Det kostar 30.000 kr + 700 EUR att dra tillbaka sina handlingar från ett land.


Mer än vi trodde.


Dumt svar. Svårt beslut.

Av Pipe Line - 12 november 2007 20:05

En kvinna i Göteborg har gett sig själv ett shoppingfritt år. Reportern på Rapport menade att det var en uppoffring då hon arbetade på ett kontor som var beläget i Nordstan (köpcentra i Göteborg). 


Hennes familjeliv har förbättrats eftersom hon numera vistas hemma mer istället för i affärer (HUR mycket tid la människan egentligen ner på att springa i affärer?!).Hon fikar mindre med kompisarna. Barnen slipper dras runt på stan på lördagar där dagen avslutas med lunch (vilken morsa orkar göra det? Bonusen tar musten och lusten ur mig på en kvart). Hon unnade sig en flaska vin då och då. Hon saknar tidningar. Och barnen fick overaller å sånt som de behövde. Hennes slutreplik var "... också är det ju bra för miljön".


Jag blir förvirrad av sådana nyheter. Vad är nyhetsvärdet i att en göteborgska har bestämt sig för att spara pengar?


Det påminner mig om när jag var singel och tilltufsad i kärlek. Det hände att jag gav mig ett karlfritt halvår för att få lite lugn och ro. Det brukade inte funka så bra, men det kändes ganska högtidligt när jag avlade de där löftena på en blöt tjejmiddag någonstans. Hua.


Nu inser jag att jag borde ringt Rapport och berättat om min ickenyhet. Korkade jag.


Förresten träffade jag min Darlingen under ett karlfritt halvår. Så det funkar.

Av Pipe Line - 11 november 2007 22:06

Ikväll har jag mailat till AC. Vi är så villrådiga att vi till sist satte oss ner och tömde våra huvuden på frågor i ett mail


Nu hoppas vi på ett hyfsat snabbt svar.


Vi måste agera eller släppa. Det är för jobbigt att hänga mittemellan.

Av Pipe Line - 11 november 2007 11:24

I nya Landet finns det 500 akter som väntar på att något ska hända. Det är väldigt, väldigt många.


Vi tänker vidare.

Av Pipe Line - 10 november 2007 15:57

Vi ska på middag ikväll. Fick i uppdrag att göra efterrätt. Stordåd planerades och hela familjen traskade iväg till affären för att inhandla ingredienser.


Först av allt upptäckte vi att vi glömt att lägga in glassmaskinens iselement i frysen. Alltså blev det ingen hemmagjord aprikosyoghurtglass. Sedan skar sig chokladen när vi försökte smälta den i mikro. Nytt försök med vattenbad som slutade med bränt finger på mig. Men den smälte i alla fall och blandades med cornflakes. Bonusen skickades ut i novemberkylan för att kyla blandningen.


När kylning genomförts skulle eländet skäras i bitar. Det gick bra i några sekunder. Sedan mjuknade det och blev irriterande svårskuret. Jag blev förbannad och gick. Darlingen kämpade vidare.


Nu har vi bestämt att chokladbräck med cornflakesflingor ska ersättas med Nobless. Hemmagjord aprikosyoughurtglass ska ersättas av köpeglass. Vi har precis lyckats med chokladmoussen. Bonusen gillar den inte men ärligt talat så är jag så trött på den här efterrätten att jag struntar i vilket. Han får väl låta bli att äta då.


Nu måste jag nog sova middag innan jag kan bli som folk igen.



Av Pipe Line - 9 november 2007 23:10

I ett svagt ögonblick valde jag att bli medlem i en marknadsföringspanel. Med jämna mellanrum blir jag därför tillsänd en massa frågeformulär som jag ska besvara. Ikväll har jag därför ägnat 30 plikttrogna minuter åt att svara på frågor om kylskåp. Kul fredag. Jag får i alla fall 5 trisslotter. Nu ska jag bli miljonär. Om det blir TV-rutor skickar jag Darlingen.


Jag överväger faktiskt att gå ur marknadsföringspanelen. Tror inte att jag är av det rätta virket. Jag SER reklam men jag REGISTRERAR inte det. Marknadsföringsundersökningsföretaget har en förkärlek för att sända bilda på olika reklamkampanjer. Min uppgift är att tala om vem som annonserar. Jag lyckas sällan. Idag hade jag inga rätt. Åhlens blev IKEA. Tele2 blev Telia.


Jag är urkass helt enkelt. Marknadsföring biter inte på mig.


Men jag tycker att gratis matprover i affären är jättegott.


Ovido - Quiz & Flashcards