Alla inlägg under november 2007

Av Pipe Line - 9 november 2007 22:22

Vid matbordet diskuterade vi att vi i framtiden kommer att ha två toaletter. Bonusen tyckte att det var konstigt att vi inte satsade på tre stycken. En vardera. 


Smart bonusmamma (=moi) anser sig ha en lösning på problemet:


"Om vi blir kissnödiga alla tre på en gång så får en av oss kissa i trädgården"

"Det bli du isåfall", svarar Bonusen.

"Varför det?", undrar jag (rättmätigt)

"För att du är tjej"

"Eh?" (jättestort frågetecken)

"När det blåser ute är det lättare om man är tjej"

"Varför det?"

"Jo... det är så jobbigt att kissa i motvind när man är kille"


Okej. Jag har alltid undrat vem som har det värst när det blåser. Nu vet jag.




Av Pipe Line - 9 november 2007 13:28

Dagens irritationsmoment är folk som stönar demonstrativt efter genomförd nysning. 





Av Pipe Line - 8 november 2007 13:38

Just nu är det lite kämpligt om man vill adoptera från Landet. Jag har precis läst på danska adoptionssidor om att det är en stor oro i Danmark för hur det kommer att gå med auktorisationerna i Landet som går ut i juni 2008 (AC) och under 2009 (Danadopt). AC i Danmark erbjuder till och med de som väntar till Landet att köa parallellt till Kina och Columbia. Det är en väldigt ovanlig åtgärd.


När jag läste det så kändes allt bra med Nya Landet. En stund. Tills jag läste om Nya Landet på samma danska hemsidor.


Enligt lagen i Nya landet måste barn som adopteras bort vara över ett år. De blir inte aktuella för utländsk adoption förrän 3 inhemska familjer sagt nej tack. Jag mådde lite illa när jag läste det. Vilken hemsk människosyn. Vidare så har adoptionerna stått stilla under flera år. Det innebär att barnen i regel är över 3 år. Hur går det ihop med vårt medgivande som är "ej fyllt 2 år"?


Jag trodde att jag hade klarat av alla tankarna om Nya Landet. Men det har jag inte. Det finns fortfarande en massa frågetecken.


Dessutom börjar jag härskna till på att svenska adoptionsorganisationer är så återhållsamma med information. Jag har inte kunna läsa någonstans om lagkraven i Nya Landet (>1 år + 3 inhemska familjer säga nej till att adoptera).


FRUSTRERAD! VILLRÅDIG!




Av Pipe Line - 8 november 2007 10:59

När jag vaknade i morse kom jag på att vi tjuvåkte både metron och Öresundståg igår. Vi löste varken biljett till det ena eller det andra. Det är en stor sak för ett präktigt och redigt fruntimmer som jag. I synnerhet om fruntimret skrev ett Samhälle i förfall-inlägg i sin blogg häromdagen... :-/.


Idag minns jag dessutom att vi först åkte åt fel håll på metron. Sedan höll vi på att hoppa på ett Öresundståg med fel ändhållplast. Darlingen, som blivit tvångskommenderad till chaufför, fick stå och vänta på svenska sidan i kylan en god stund. När han baxat in mig och mina väskor i bilen påstod han att jag luktade som ett bryggeri. Det tyckte jag var elakt sagt. 


Förresten är det jag som har familjens känsligaste näsa numera. Så OM jag luktat bryggeri borde JAG ha märkt det.


Faktum är att världen luktar mer illa nu än den gjorde före 2 oktober (Dagen då jag slutade röka). 

Av Pipe Line - 7 november 2007 22:14

Precis hemkommen från arbetsutflykt till Danmark tillsammans med en kollega. Vi var en smula taggade innan avfärd. Men kollegan är en sån där människa som man vill hålla i handen när det blåser så jag kände mig ändå förhållandevis lugn. Och himmel så bra det gick! Det blev ett jättebra möte.


Vi firade med att åka in till Köpenhamn och gå på Noa Noa. En kappa senare hamnade vi i Nyhavn. Några timmar senare hade vi tömt 2 flaskor vin.


Mitt tillstånd är därefter.

Av Pipe Line - 7 november 2007 09:45

Nu har jag inte rökt sedan 2 oktober. Saken är klar. Jag är ickerökare.


Önskar jag kunde göra samma sak med mat.

Av Pipe Line - 7 november 2007 09:29

Ibland gör jag saker som jag knappt vill erkänna. För det är så himla mycket jag. Sådär övernitiskt. Analyserat. För att det får mig att känna som om jag har lite koll på en situation som jag inte kan påverka.


Inför försäljningen av vårt hus missbrukade jag Hemnet. Gjorde en excelfil över kvadratmeterpris. Utgångspris. Storlek på hus och tomt. Slutlig köpeskilling. Den listan har jag tappat intresset för nu när huset förmodligen är sålt. 


Nu missbrukar jag AC:s väntelistor. Fram till igår har jag gjort det i hemlighet. Men igår bestämde jag mig för att erkänna när Darlingen uppgivet önskade att han hade tillgång till statistik som visar i vilka landköer folk står för att på så vis kunna göra statistiska förutsägelser om framtiden. 


Så nu är jag ute ur garderoben.


Någon som vill ha lite hjälp med statistik över adoptionsköerna hos AC?






Av Pipe Line - 6 november 2007 20:23

När vi åkte hem från jobbet idag blev jag harmsen på Darlingen. Aningslöst sa han: 


"Flingorna är slut. Ska vi köpa nya på vägen hem?"


Visst, det är en tämligen harmlös kommentar... Om det inte vore för att de uppätna flingorna var mina finflingor! Sådana man äter på söndagar. Jag har lobbyat för dessa nedrans flingor många gånger men Darlingen har ansett att de är onödigt deluxiga. Och lite fruntimmersaktiga.


Så hände det sig att Darlingen var utrikes. Jag drabbades av flingsug och gick åstad för att inhandla finflingor. Lite vardagsslyx. Nöjd åt jag 10 gram (Aftonbladet Viktklubb är en sträng dietist). Jättegoda!


Så kom Darlingen hem och jag visade glädjestrålande mina finflingor. Och åt 10 gram till. Fortfarande jättegoda!


Nu - mindre än en vecka senare - är mina finflingor slut!!! Jag är så upprörd.


Jag har minsann sett att Darlingen äter flingor med lite filmjölk. Inte filmjölk med lite flingor. Han är så slösaktig med flingor.


Nu har vi köpt nya flingor. Ett storpaket jättebilliga och ett litet paket med jättedyra. Nu får man inte äta flingor av den andra utan att be om lov.


Så går det när man är en flingglufsare och en finflingegourmet i familjen.


Ibland tror jag att jag är för barnslig för att bli förälder....







Skapa flashcards