Alla inlägg under november 2007

Av Pipe Line - 6 november 2007 09:32

Jag har bevittnat en krock. En bil körde in i en annan bil som stannade vid rött ljus. Jag satt på bussen och hade utmärkt krockvy.


Jag flämtade högst av alla på bussen. Det var skämmigt.


Sedan åkte bussen vidare. Och jag med den. Då  kom jag att tänka på att jag skulle ha blivit ett uruselt vittne. Jag glömde ta bilnummerna. Jag som t o m räknar bilnummer! (letar nu efter 392)


Fast mitt tillkortakommande som vittne kanske inte var så farligt eftersom krockisterna gick ur bilarna och glodde chockat på varandra. Det hann jag se innan bussen rullade vidare.


Jag måste skärpa mig. Tänk om det varit en smitningsolycka. Vilket uruselt vittne jag skulle varit.






Av Pipe Line - 5 november 2007 17:36

Vi funderar vidare på våra möjligheter. En plan börjar formuleras. Ännu har vi inte till 100 % bestämt oss för hur vi ska göra.


Det enda vi är tämligen säkra på är att det - oavsett vårt val - kommer att ta tid. Antingen väntar vi i kö i Sverige eller skickar vi handlingar till ett land och väntar där.


Just försöker vi ta reda på vad som händer om det fullkomligt låser sig i landet vi ev. kommer att skicka till. Vi vill vara säkra på att vi har en reträtt. 

Av Pipe Line - 5 november 2007 17:18

Idag blev äntligen huset besiktigat. Och vi har besiktigat köparen som visade sig vara en trevlig prick. Nu hoppas vi kunna skriva kontrakt inom kort!


I två timmar genomsöktes husets allra minstra vrå och köparen, Darlingen och jag gick besiktningsmannen hack i häl. Vi måste har varit ett ganska stort irritationsmoment. Stod mest i vägen. Ställde dumma frågor. Jag visade stort intresse för fuktmätaren. Bara för att det var en kul manick. Det var nog inte så klädsamt när man är säljare. En styck död igelkotte hittades i krypgrunden, lite dåligt fall här och där och en panelbräda som var murken.  När allt var över så fick vi reda på att huset var i bättre skick än genomsnittet (i förhållande till ålder). Jag kände hur jag pöste upp av stolthet. Mitt hus. Bättre skick än genomsnittet. Jag kan plötsligt förstå hur föräldrar kan bli som smör i solsken när deras barn får beröm...


Sedan var det taklagsfest kombinerat med byggmöte. Å smörgåstårta och några påsar Dumle. Jag höll på att förolyckas på byggarbetsplatsen när grannens byggare började kasta taktegel omkring sig. Efter den närapå olycksaliga händelsen stod vi och tryckte i nordvästra hörnet av tomten. Det var ganska långtråkigt. Men jag hann i alla fall se att vi får rediga hanbjälkar i sovrummet precis som vi önskat. De såg lite väl fina ut eftersom de är nytillverkade, men byggaren har försäkrat oss om att de ska tufsa till dem en smula så att de ser gamla ut. 


Jag har fått en ny uppgift att ägna mig åt när jag speedpromenerar. Nu ska jag kolla på takkupors utförande. Det är ganska bra att få sådana uppgifter för det gör promenerandet lite roligare. Jag har länge ägnat mig åt att spana i takfönster. Byggaren har sagt att han ska fixa ett gammaldags fönster.


 "Gå och kolla på husen häromkring! Det finns säkert massor av exempel", sa han.


Så jag har ägnat de tre senaste veckorna åt att gå gata upp och gata ner i de gamla kvarteren för att spana på takfönster. Alla är högst ordinära. Jag har inte sett ett enda takfönster som är gjort av ett gammal stallfönster. Så jag vet fortfarande inte riktigt hur det kommer att se ut. Men det blir säkert jättebra. Vi får i alla fall våra vinklade fönstersmygar för maximal ljusinströmning.






Av Pipe Line - 4 november 2007 17:42

Eftersom jag går i väntans tider (eh...) så gjorde jag Aftonbladets föräldratest.


Jag är coola föräldern.


Fast jag vet inte om jag är så cool när det verkligen gäller...

Av Pipe Line - 4 november 2007 17:16

Darlingen har jobbat denna helgen. Sålunda har även Darlingens fru, dvs undertecknad, ägnat sig åt jobb. Massvis av jobb. Både hemma och hemsläpat från jobbet. 


Åsså har jag gjort ärtsoppa. Det är nog det jag är mest stolt av allt över. Nu ska Darlingen förplägnas med både ärtsoppa och pannkakor. Fast jag får bara två pannkakor. Mer tillåter inte Aftonbladets Viktklubb... Snålt tycker jag. Och då har jag ändå speedpromenerat i 1 timme...


Imorgon är det besiktning. Måtte allt gå bra! Jag har rensat avlopp och städat. Måste koncentrera mig på att jag inte har någon del i besiktningen imorgon mer än att vara husägare. Jag ska INTE ställa massa konstiga frågor. Nä, det ska jag INTE.


Imorgon har vi i all hast också dragit ihop en taklagsfest. Vi blev uppmärksammade på att vi borde ha taklagsfest nu när takstolarna är uppe. Jag hoppas innerligt att det finns några smörgåstårtor på Orten att uppbringa imorgon. Därtill några öl och coca cola. Kanske en påse godis som efterrätt. Det blir säkert bra.


Det är så himla mycket att hålla reda på när man är byggherre. Jag vågar faktiskt inte strunta i taklagsfesten för det betyder säkert otur.


Och vem vill ha otur med sitt nya hus?

Av Pipe Line - 3 november 2007 17:25

Idag samlades hela klanen för att äta kombinerad allhelgonamiddag och födelsedagsmiddag för matriarken, dvs min mor.


Den lille Anderslövare är inne i en period där allt brunt är bajs. Sålunda deklarerade han omedelbart att det var en bajsmiddag. Tja... köttet var ju brunt... Samme lille man har också fått restriktioner när det gäller napp och kudde. Han får bara ha napp och kudde när han ska vila (och då ska det ske i hans tält som finns i vardagsrummet) eller om han är ledsen. Restriktionerna framkallar lite märkligt beteende. Så snart gossebarnet slår sig börjar han mässa "napp å kudde, napp å kudde, napp å kudde, napp å kudde, napp å kudde". Även om han inte är så ledsen. Men det är charmigt...


Jag lärde mig bluetootha min mobil för att ladda ner musik från en annan mobil. Kändes som ett riktigt stordåd. Det gick inte så fort och Rosenflickornas fingrar fladdrade av otålighet. Jag hade en av dem närapå i knät i sin iver att visa.


På det hela taget var det en makalöst trevlig afton som avslutades enkom för att vi var tvungna.





Av Pipe Line - 2 november 2007 09:00

I mitt yrke bygger framgång på förtroende. Jag förmodas att inte ljuga eller bedra. Jag måste förvalta det förtroende jag får. Och det räcker inte med att jag säger "efter bästa förmåga" eftersom det är en friskrivning av ansvar, dvs tänk om min förmåga fallerar. Jag måste agera klanderfritt och oantastligt.


Ett förtroende innebär att man har ansvar att bete sig ansvarsfullt och etiskt. Jag skulle aldrig i livet supa mig full på krogen tillsammans med en journalist. Än mindre pussa på honom. Jag skulle aldrig drömma om att köpa svart arbetskraft. Att ha kronofogde och skatteverket i hasorna är fullkomligt otänktbart. Jag skulle inte strippa på en bardisk eller vara Sverigedemokrat.


Jag är precis så tråkig som jag låter. Redig. Rättrådig. Jag har förmodligen en personlighet som passar mitt yrke. De flesta i mitt yrke är ungefär som jag. Med yrken följer ett ansvar som vi alla respekterar och medvetna om.


Varför är det då så svårt för politiker att agera som ansvarsfulla vuxna människor? Tobleroneaffärer (Mona Sahlin), porrklubbsbesök (Björn Rosengren), fyllekvällar som urartar (Anna Sjödin och Schenström), utnyttjande av svart arbetskraft (flertalet politiker), utnyttjande av system för att tillskansa sig förmåner (Göran Persson). Det finns många, många fler exempel.


Om jag lyckas - varför kan inte Sveriges folkvalda lyckas? Eller har folk ingen moral kvar i kroppen?!


Jag har alltid röstat. Men nu känns jag mig alldeles uppgiven. Samhället verkar vara i förfall.


Och jag låter som om jag har ena foten i graven. 


Av Pipe Line - 2 november 2007 08:40

Medan Darlingen var i Paris började jag speedpromenera. Det börjar alltid med att jag speedar ner till nya huset för att uppröras över hur långsamt det går. Så också igår. Darlingen fick hänga på. Trots att han går jättemycketmer i sitt jobb än vad jag gör. Men han påstår att han vill stötta mig i min viktkorrigering. Han är en söting.


Hur som helst så speedade vi ner (Darlingen snubblade yrvaket efter innan han kom in i mitt nya speedpromenadtempo) till nya huset. När vi kom fram fick vi hålla oss i stängslet: VI.HAR.FÅTT.TAK


Alltså inte något tätt tak. Men takstolar. Det är ett megastort framsteg! Jag var tvungen att klättra upp på byggnadsställningarna för att inspektera underverket. Det var faktiskt lite dumt gjort eftersom det är ganska svårt att klättra i mörker. Klättra uppåt går bra, men nedåt är mycket värre.


Det blir nog ett hus trots allt.

Skapa flashcards