Alla inlägg under december 2007

Av Pipe Line - 4 december 2007 11:56

Det har dragit igång på allvar i huset nu. Plötsligt sker allt så snabbt att vi inte ens hinner blinka.


I torsdags hade vi byggmöte där elen diskuterades. En elritning skulle tas fram. Alla ritningar ska godkännas av byggherren, dvs jag och Darlingen.


Igår när Darlingen var en sväng i huset upptäcktes att elektrikern Persson redan dragit kablaget och tomrören till källaren. Samtidigt står folk redo att göra innertak och väggar och därmed byggs allt in. 


Så idag fick jag ringa till byggaren och sätta hälarna i marken. Ptrrrooooo! Han har haft vår ytterst amatörmässiga elritning sedan januari. Varje gång vi velat prata med någon om elen har byggaren sagt att det kommer senare. Nu är senare. Och vi hade en timmes möte med en snubbe som varken hade brillor, våra ritningar eller var påläst innan han kom. Allt gicks igenom i halvmörker, muntligen. För att att överhuvudtaget komma vidare så fick elektrikern våra egna "originalritningar" att skriva på vid mötet. Med följd att vi nu inte har något kvar. Vi lämnade dem i tron att vi skulle kunna godkänna en elritning innan det började installeras något. Nu står vi här - utan våra originalhandlingar och utan ritning. Men med elen dragen i huset.


Man blir så uppgiven. Man tycker att byggare borde begripa att det inte får gå till så. Är det så svårt att fatta att ritning kommer före installation?!


Jag börjar få föraningar. Om att det här kommer att bli himlans jobbigt.




Av Pipe Line - 4 december 2007 09:23

Attans vad det är besvärligt att se chic ut. Idag har jag kjol med inbyggd underkjol och lätt glansiga stumpbyxor.


Och här sitter jag nu. Spänd som en fjäder för att inte kasa ur kjolen och ner under skrivbordet. 




Av Pipe Line - 3 december 2007 23:36

Vi har bett att få en offert på trådbundet larm till nya huset. Inte för att vi med säkerhet vet att trådbundet är bättre än trådlöst utan mer för att vi har möjlighet att fixa kabeldragning medan vi bygger men inte sen.


Idag kom offerten. En sisådär 45.000 kr inkl moms. Jag vet inte riktigt om jag ska bli förbannad eller om det är skäligt. Det lutar åt att jag ska bli förbannad. Antingen chansar larmkillen på att vi är dumma nog att ta offerten eller försöker han prisa bort vårt val av trådbundet larm. Eller är det helt enkelt så dyrt.


Någon som är duktig på trådlösa kontra trådbundna larm?! Help!


Av Pipe Line - 3 december 2007 23:28

Jag har varit ToR Stockholm idag. Det var faktiskt en pärs att åka på tjänstresa med bruten/sprickad tå. Jag felbelastar när jag går vilket har resulterat i att min vadmuskel är konstant spänd. Vilket givetvis innebär en del krampkänslor. Till råga på allt var flyget hem försenat. Idag igen.


På min vänstra sida satt en dam i 50-årsåldern. Så fort vi satt oss tillrätta i flygstolarna tog hon upp en konditoripåse. Sedan satt och nöp små, små, små bitar av en kanelbulle en lång stund. Eftersom det blev många nyp så gick armen konstant på henne. Jag drog en lättnadens suck när hon äntligen var klar.


Då grävde hon i en jättestor väska och halade upp en servett. I servetten fanns ytterligare en bulle. Som hon också nöp små, små, bittesmå nyp av. Det pågick i princip hela vägen hem. Förutom när hon var på toaletten.


Vissa människor beter sig som särlingar.



Av Pipe Line - 1 december 2007 23:23

Ikväll gjorde vi slag i saken och anmälde oss som faddrar. Bonusen ville jättegärna bli fadder men sa att han inte hade råd att betala själv. Men han ville bidra med 10 eller 20 kronor. Slutligen kom vi överens om att han är chef för brevskrivandet.


Vad han inte visste var att vi planerat att se faddergalan med honom för att lotsa in honom lite i en annan värld. En värld där hans framtida syskon kommer att komma ifrån.


Av Pipe Line - 1 december 2007 19:13

Min tå har sprungit in en trappa. Det gjorde så ont att jag fick Kalle Anka-gråta i 10 minuter. Bonusen var alldeles bleknosad efteråt. Av skräck över att en vuxen kan gråta så högt. Darlingen fingrade och klämde på den onda tån medan jag tjöt i högan sky. Kanske bruten, kanske en spricka, kanske bara ont. Helt klart en dramaqueen av stora mått.


När jag gråtit färdigt så fick vi ligga i dubbelsängen allihopa med tända ljus. Medan vi låg där upptäcktes att Bonusen aldrig ätit kinamat. Vi tog bilen till bästa kinamatsstället i stada. Bara för att upptäcka att det inte fanns några parkeringsplatser där. Jag tyckte att jag gjorde en hyfsat ok parkering i en lastzon men Darlingen vägrade kliva ur bilen så länge jag stod parkerad där. Pipsill. Jag, som med stora gester klivit ur bilen och börjat halta iväg, tvingades halta tillbaka in bakom ratten igen för att leta vidare. Det var nämligen han som hade plånboken. Tills jag blev stånkande förbannad och gasade hemåt igen. Det slutade med att vi köpte kinamat på lokala kinakrogen. Det var inte gott.


För övrigt gillade Bonusen inte kinamat. Inte ens bananerna. Men glassen var god. Bah!



Av Pipe Line - 1 december 2007 19:06

Igår var jag på julfest. Idag är jag matt.


Julfesten var mycket trevlig. Julmat, discodans med glidarmoves, karriåke med luftgitarriff. Och ja, denna människan rökte dessutom in december. 3 cigg. Jag är mycket onöjd med mig själv. Det positiva med det hela var att jag inte blev mer sugen efteråt än jag var innan. Med andra ord utlöste de inte något behov att återuppta rökningen.


Idag är Bonusen och badar med sin kusin. Darlingen och jag rustar istället för lunch för hela gänget när de kommer tillbaka. Sill till de vuxna och varm korv till de små. Jag har varit alldeles matt hela förmiddagen. Det är nästan fånigt att bli matt av 1 snaps, en öl och ett glas vin. En vekling. 

Skapa flashcards