Alla inlägg under januari 2008

Av Pipe Line - 14 januari 2008 10:39

Min chef (projektchef) ringde mig idag för att berätta att jag kommer att bli uppringd angående ett arbete. Låter onekligen som ett mycket spännande jobb som jag verkligen velat ha... om det inte vore för den lilla detaljen att anställningen är i Danmark. Föräldraförsäkringen i Danmark är sämre än i Sverige.


Jag vill inte berätta om våra adoptionsplaner för min arbetsgivare. Ännu. Det kanske dröjer 2 år innan vi blir föräldrar. Eller mer. Eller mindre. Det är omöjligt att sia just nu. Själv vill jag bara stå alldeles still. Inte ändra för mycket. Avvakta. Problemet är att jag inte kan tacka nej till ett attraktivt jobberbjudande utan att behöva blotta mig. Ett nej från mig skulle framstå som ytterligt märkligt.


Men jag kanske ska lugna tankarna något... jobbet är inte mitt bara för att jag får ett erbjudande. Tjänsten ska utannonseras. Och dessutom finns det säkert andra som kommer att bli uppringda och tillfrågade.


Börjar känna mig besvärlig. Vill inte flytta till Stockholm för arbetets skull. Vill inte börja arbeta i Danmark. Vill ändå jobba centralt och inte lokalt. Ekvationen går inte ihop.


Vill gå i ide.  

Av Pipe Line - 13 januari 2008 21:55

Den gångna veckan har inte bjudit på särdeles mycket nytt. Jag känner mig trött och sliten. Har lust att ta några dagar ledigt för att ta hand om mig själv; klippa mig, friserar ögonbryn, kanske lite fotvård, några varma bad. Kanske rent av någon form av reningskur eftersom min kropp mår inte så bra. Typ laxerande fastekur. Jag får ofta ont i magen och huvudet. Värk i leder. Blir andfådd av att gå upp för trappor.


Det går sådär med mitt nyårslöfte om att gå ner i vikt. Det är lite för mycket ad hoc i mitt liv för att jag ska kunna planera mina måltider på det vis jag behöver. Det är mycket "köpemat". Å andra sidan är den mat jag köper hyfsat nyttig. Under mina tre dagar i Stockholm intog jag 4 sallader. Med pasta. Eftersom pasta (utom fullkornspasta... typiskt att jag inte gillar nåt nyttigt... ) är jättegott så jag skrapade burkarna rena. Jag var den enda som åt upp ALLT. Alla andra verkar ha en outtalad regel om att man inte ska äta upp all pasta i pastasalladen. Jag är kusinen från landet i pastasalladssammanhang. Dessutom verkar det som om alla över 40 är karaktärsfasta när det gäller att icke förtära muffins. Jag köpte muffins (bah... där gick min salladsimage åt skogen) till ett möte. Mannen i sällskapet tog en - under muttrande om att han minsann skulle jogga bort den till helgen. En kvinna tog en halv och motiverade det med att hon skulle komma hem sent (?). En annan kvinna tog ingen alls. Denna kvinnan tog först en halv. Sedan en halv till. Och sedan tog hon den överblivna muffinsen som resekost.... Utan att knysta ett ord om hur mycket tvångsmotion (=0 km, 0 minuter)jag skulle ägna mig åt för att njuta av muffinsen.


Vi har nu träffat målaren Robban som ska måla vårt hus invändigt. Vi har bestämt oss för att vara lite "wild'n crazy" i tvättstuga och måla turkos fondvägg. Men igår kl 5 på morgonen väckte jag Darlingen för att meddela honom att det var uteslutet med turkost eftersom vi valt olivgrön bänkskiva. Sedan somnade vi om. Under frukosten bestämde vi oss för "Nordsjö Skir" (ljust olivgrön) istället. Därefter läste jag av en ren händelse vår rumsbeskrivning och upptäckte att vi trots allt inte valt en olivgrön bänkskiva utan en beige. Så då fick vi välja tillbaka till turkos fondvägg, "Nordsjö Epok"i tvättstugan. Nu är allt jätterörigt och Darlingen har sagt att inte vill befatta sig med det. Nästa gång jag drömmer ska jag inte tro på det när jag vaknar.


Idag åkte vi till tipperian för att slänga skräp. Bara för att upptäcka att det var stängt. Så då åkte vi till IKEA istället för att äta köttbullar. Och köpa vinprovarglas till Darlingen. Ringde samtidigt till Lilla Hultarna bara för att bli informerade om att de haft inbrott IGEN. Denna gång stal de till och med Herr Hultares kläder. Alla utom de kläder han stod och gick i. Det var mycket ruttet gjort.


Igår packade vi i uthuset. Det gick ganska bra även om vi mest flyttar runt saker. Darlingen i synnerhet. Jag kommer ofta på honom med att lyfta en sak, titta på den, se förvirrad ut och hitta en ny plats. Då blir jag lite hetsig.


Idag har vi packat två lådor i Bonusens rum. Jag ville fortsätta men Darlingen tittade strängt på mig och sa att man ska inte överskrida den överenskomna packningsransonen för då blir det anarki. Och då kan allt hända.


Då bestämde jag mig för att blogga istället.


Av Pipe Line - 11 januari 2008 09:26

Jag har snart varit upp 4 timmar.


Min kropp tror att det är lunch.


Jag känner mig fixerad vid klockan. Jag måste nog sova en minst 7 timmar per natt för att känna mig levande. Helst 8.


Idag lyckades jag somna när det återstod 5 minuter kvar på flygturen och sedan somnade jag igen när det återstod 7 minuter på Arlanda Express.





Av Pipe Line - 10 januari 2008 19:43

Det har vairt en intensiv vecka. Innan helgen ska jag klara av ytterligare en tur till Stockholm. Väckarklockan ringer kl 4.45 imorgon...


Av Pipe Line - 9 januari 2008 09:39

Inser att mina senaste inlägg inte tyder på en rasande positiv inställning till något nu för tiden.


Det stämmer ganska bra.



Av Pipe Line - 9 januari 2008 09:35

Det blev tydligt igår. Det är INTE meningen att jag ska komma igång med min träning.


Jag var tvungen att i all hast övernatta i Stockholm med ett inställt vibrationspass som följd. Bokade ny tid på torsdag kväll. 


Sedan ringde Darlingen och berättade att den enda tidpunkten målaren kunde träffa oss var på torsdagkväll. Samma tid som när vi bokat vibrationspass. Inställd träning igen.


Ny träningstid är nu bokad på lördag kl 9. Men att träna en gång i veckan räcker varken för att bli musklad inför skidresan eller för viktnedgång. Eller för att känna sig stolt. Det är förbaskat orättvist. När jag för en gångs skull har motivation till träning och ett mål så fungerar det praktiska inte.


Funderar på att lägga hela viktminsknings- och träningsprylen på is tills vi flyttat in i nya huset och jag har avslutat projektet. Men det känns som om jag förlorar då.

Av Pipe Line - 8 januari 2008 09:24

Träffade en arbetskamrat från ett tidigare projekt idag. Vi jobbade tillsammans 1999. En sprallis och orolig själ som bytte jobb i takt med att årstiderna växlade. Hennes äktenskap var väl inte det bästa vilket jag konstaterade många gånger när vi fritidade oss.


Idag berättade hon att hon har skilt sig. Jag sa något klyschigt i stil med "ja, det är väl sånt som händer när barnen är stora nog att klara sig själva".


Hon: "Ja, dottern flyttade hemifrån för ett tag sedan"

Jag: "Har inte du två barn?"

Hon: "Jo, jag hade det. Men inte nu längre"

Jag: "...eh... vad menar du?"

Hon: "Min andra dotter tog livet av sig för tre år sedan"


Det är så svårt att veta vad man ska säga. Hur man ska uttrycka sig. Kanske är huvudsaken att man säger något. Vad som helst.  Det gjorde jag, men det kändes ändå som om jag inte sa tillräckligt. Varför känns det alltid så?




Av Pipe Line - 7 januari 2008 20:32

Irritationsmoment 1

Hade blivit felinformerad om geografiskt läge för ett möte på onsdag. Jag hade därför bokat tåg till Linköping instället för flyg till Stockholm. Eftersom jag ska till Stockholm imorgon också var det inte lönt att flyga hem enkom för att sova. Alltså tvingas jag till en oplanerad övernattning. Det tog en timme att avboka (tåg och träning), omboka (flyget hem) och nyboka (hotell).


Irritationsmoment 2

Sedan kom jag på att vi fortfarande inte hittat kabinväskan som varit försvunnen i några månader. Sist jag var borta över natten så blev mina axlar knäckta av att bära helvetiskt fullpackad datorväska, träningsbag (som ersatte kabinväska med hjul) med allehanda nödvändiga ting för övernattning, paraply (inte den ihopvikbara varianten) och handväska.

Alltså fick jag i all hast rusa till en väskaffär för att köpa en kabinväska. Onödig tid och onödiga pengar.


Irritationsmoment 3

Ägnade en god stund av dagen åt att försöka hitta en helg som vi kan åka till The Lodge (min julklapp till Darlingen). För att kunna boka bad jag Darlingen om några lördagar/söndagar som han är tillgänglig. Och får till svar att första ledig helg är i mitten av april?! Förutom att erbjudandet jag köpte på bjud.nu hade begränsad giltighetstid (till 15 februari...) blev jag överrumplad av att han har så lite helgtid till att komma i ordning i nya huset att jag snedtände.


Irritationsmoment 4

Jag har grym PMS och därmed låg impulskontroll. Hate.





Skapa flashcards