Alla inlägg under oktober 2008

Av Pipe Line - 17 oktober 2008 08:07

Vi har inte fått något Samtal ännu. Inte minsta lilla tut i luren.


Jag och Darlingen är förhållandevis lugna. Vi är pålästa. Vi är redo för Samtalet. De sista dagarna har jag emellertid upptäckt något märkligt; jag vilar känslomässigt. Trots att vi befinner oss vid en avgörande punkt i vår adoptionsresa... Jag tror att det beror på att vi - just nu - har gjort allt vi kan för att förbereda oss inför Samtalet.







Av Pipe Line - 15 oktober 2008 17:20

En indisk astrolog ger ansvarsfrihet till de amerikanska bankerna genom att hävda att finanskrisen stod skriven i stjärnorna. Allt är Lejonets och Saturnus fel. Jodå.





Av Pipe Line - 15 oktober 2008 08:38

... till er som skriver några rader och berättar vem ni är. Jag förmodar att många av mina läsare har adoptionsplaner. Ett sätt att hantera väntan är att följa andras adoptionsresor via bloggar - de ger lite realitycheck till en ganska abstrakt och mångårig väntan. Det är ett evinnerligt väntande. Det enda man kan sysselsätta sig med är i princip att läsa om adoption. Trist nog händer det mest oroande saker i omvärlden. Man blir onekligen en smula luttrad. Igår meddelade t ex AC att man drar tillbaka handlingar fårn Brasilien eftersom myndigheterna där meddelat att det inte mer än ett fåtal barn som är aktuella för internationell adoption.


Det är omänskligt att vänta på att få adoptera. Det kräver extremt lång framförhållning. Jag önskar att man från myndigheternas sida uppmärksammade detta istället för att strama åt regelverket på ett sätt som inget annat land gör. Det är så lätt att glömma människorna som drabbas av de beslut som fattas. Var har medmänskligheten blivit av? Varför tillåts t ex inte fler svenska adoptioner? Varför anses svenskar vara mer sjukdomsbenägna i relativt unga år än andra länders medborgare? Varför gör man inte en översyn om adoptionsbidraget när kostnadernas för att adoptera har rusat iväg?


Jag är inte emot ett regelverk. Det regelverk vi har är utformat på ett sätt som ska kunna ge utrymme för individuella tolkningar. Problemet - som jag ser det - är att familjerättssekreterarna och socialnämnderna inte har förmåga att tolka individuellt. De vill ha en rättspraxis och riktlinjer för att göra livet enklare för dem. Jag förnekar inte att de har ett tufft jobb. Men de har också en utbildning för att kunna hantera det. 


Vi fick inget samtal igår heller.

Av Pipe Line - 14 oktober 2008 10:03

Jag har efter lite grunnande kommit fram till att jag tillfälligtvis ska ta bort mina inlägg som berör adoptionen. Det är inte ett helt lätt beslut och har fått mig att fundera över blogg med lösenord.


Jag använder min blogg till att avlasta min hjärna från sådant som snurrar där. Eftersom det har karaktären av en dagbok har det inte varit ett lätt beslut att fatta. Vad är vitsen med en dagbok om man måste censurera sig?


Mot detta ställer jag att jag aldrig skulle kunna förlåta mig om min blogg står i vägen för vår familjebildning på något som helst vis. Det priset är jag inte beredd att betala.  


Jag kommer ge uppdateringar även fortsättningsvis men jag kommer inte skriva ner våra tankar i detalj. Det känns alltför utelämnande i nuläget.


Hela den här tankeprocessen har föranlett mig att fundera på vem som egentligen läser min blogg. Jag har omkring 60 besökare/dag men det är bara ett fåtal som har gett sig till känna. Ni får gärna presentera er:-).


  


Av Pipe Line - 11 oktober 2008 14:24

Jag har köpt nya strumpbyxor. Blanka. 60 den.


Idag upptäckte jag att mina ben var förfärande lika skogssniglar. Två stycken. 


Hoppas att strumporna snart går sönder. Nästa gång ska jag köpa matta strumpbyxor. Jag inbillar mig att matta skogssnigelben inte är lika iögonfallande som blanka dito.

Av Pipe Line - 6 oktober 2008 19:30

Min bransch är en mycket hektisk bransch för närvarande. Alla springer åt alla håll - både nationellt och internationellt. Mest av allt springer börsen. Nedåt, nedåt och nedåt.


Som tur är har jag och Darlingen bundit stora delar av våra lån men jag oroar mig för valutaförändringar. Hur kommer adoptionskostnaden påverkas av kronans försvagning?

Av Pipe Line - 5 oktober 2008 09:25

När jag tänker ett adoptionsland tänker jag indirekt på ett kön. Pojke när jag tänker på Colombia. Flicka från Taiwan. Flicka från Kina. Pojke från Thailand. Pojke från Sydkorea. Flicka från Bolivia. Pojke från Etiopien. Flicka från Sydafrika. And so on.


Jag VET att det saknar grund i verkligheten. Och så tänker jag på en debatt jag läste på Familjeliv för ett tag sedan. Om kön och förväntningar i adoptionssammanhang.


Jag kan inte hetsa upp mig över att folk önskar ett visst kön. Det är helt naturligt. Vad som inte är naturligt är att inte tänka alls på könet. Att inte ha några som helst föreställningar och drömmar om hur det kommer att bli. Jag räds inte mina tankar om att jag tänker Flickmamma när jag tänker på mig som Mamma. Det innebär inte att jag blir en dålig mamma till en Pojkbatting. Det är två helt olika saker för min del. Föreställning (eller dröm om man så vill)och verklighet.


Så varför är det så många som idiotförklarar människor som önskar sig att barnet ska ha ett visst kön i adoptionssammanhang? Lika många har väl en föreställning om vilket kön ett biologiskt barn kommer att ha? Det är inget man behöver känna skam över. Är könsfundamentalisterna rädda för att barnet kommer att få reda på att hans/hennes kön inte stämde med föreställningsbilden? Eller är de rädda för att föräldrarna inte kommer att klara av att övertyga sitt barn - om barnet får reda på att de avviker från föreställningsbilden - att han/hon är det ENDA RÄTTA barnet?


Eller handlar det om  något så enkelt som självkänsla hos könsfundamentalisten? Min tes är att de med fördömande människor ofta är de som har sämst självkänsla. De behöver ta avstamp i andra människor för att hantera sitt eget liv. De tycker, tänker och dividerar. Men egentligen är det sig själv de borde ta itu med och bataljera med.


Och varför är så många pojkmammor som reagerar så negativt på att det finns folk som önskar sig en flicka? Jag kan inte låta bli att tänka att pojkmammorna kanske hade en dröm om en flicka som de fått kväsa. Och att de därför måste kväsa andra. `




Av Pipe Line - 5 oktober 2008 09:10

Igår var det dags att besöka Tantelantan och få perenner. Jag var faktiskt inte speciellt hågad eftersom jag är grund och botten är en mycket lat person som hellre köper nytt än delar, rensar och duttar. Däremot är min mor en riktig "tillvaratagare" och har koll på allt som har med trädgård att göra. Hon och pappa blev därför inringda med lockrop om middag. Mamma är ingalunda dum så hon förstod att det skulle bli en arbetsdag. Och det blev det.


Första åkte vi till Tantelantan, delade, grävde, mördade mördarsniglar, drack kaffe och språkade om ditten och datten. När vi for hem med flera kassar fulla av strandiris, blåklockor, fingerborgsblommor, nävor, funkior, violer, nattvioler å sånt hade Darlingen och pappa genomfört stordåd i trädgården genom att förbereda rabatterna. Dessutom hade de hackat fram en ny rabatt som följer den framtida cirkelrunda gräsmattan. När vi stod och beundrade deras verk kom Anderslövaren förbi för att säga hej. Det hela slutade med att alla 5 var djupt sysselsatta i vårt trädgårdsanläggande.


Så nu har jag en hel babyrabatt med växter som ska frodas och bli tonåringar nästa vår. Inramningen med smågatsten till den cirkelrunda gräsmattan är klar. En stor rabatt vid gräsmattan är utgrävd och fylld med matjord. Dessutom började gatukontoret med att färdigställa trottoaren framför vårt hus i veckan.


Vi var makalöst nöjda med oss själv när vi i kvällningen gick in för att äta middag, dricka rödtjut, tända ljus och brasa och kolla på "Stjärnor på is". Darlingen och jag är extremt nöjda och oerhört tacksamma för den hjälp vi fick igår. Det finns ett liiiiitet hopp om att vi trots allt ska kunna rulla ut en gräsmatta i år. Kanske nästa helg. En fördel av att bo i södraste Sverige.


Idag ska vi äta söndagsmiddag på Östarp med hela familjen. Pappa har fyllt år och nu är alla friska nog att fira. Det ska bli jättetrevligt.


Fast först ska jag sova lite till. Vinglade upp kl 7 och var jättevaken. Nu är tidningen läst och magen full av frukost. Och jag lite dåsig.

Ovido - Quiz & Flashcards