Direktlänk till inlägg 24 februari 2009

Fönstertittad på

Av Pipe Line - 24 februari 2009 17:32

Vi har vårt badrum på första våningen i ett gatuhus. Vi har spröjsade fönster och råglas i de två sista spröjsen. Så hände det sig idag att jag duschade. Medan jag står där och schamponerar mig med mitt nya schampo för vintertrött hår hör jag att det är en massa liv utanför fönstret. Jag duschade obekymrat vidare eftersom det brukar gå förbi folk på gatan utanför - det tar bara någon sekund för dem att passera och sedan är kusten klar igen.


Denna gången hände inte det.


Jag upptäckte nämligen lymlarna stod kvar utanför fönstret. Då hade de stått där i sammanlagt 5 minuter. De struttade omkring utanför fönstret, skrattade och flamsade. När de förstod att jag slutat duscha blev de tysta och ställde sig på varsin sida om fönstret. Sedan började de fnittra hysteriskt. Jag ålade mig efter en handduk och kände mig ganska ovärdig. När jag var inlindade i handduken med knäna sedesamt täckta (som om det syntes...) morskade jag upp mig och ställde mig med nästippen mot fönster. Fast det kändes ganska dumt att stå där och glo på råglas så jag retirerade ganska snabbt. Speciellt som personerna utanför inte alls dröp av utan snarare började garva hysteriskt.


Jag flydde upp på ovanvåningen för att klä på mig och reda ut mitt trassliga hår. Arg som ett bi gick jag ner igen för att gå ut och läsa lusen av fönstertittarna. Precis då ringde det på dörren. 


Full av uppdämt ilska och förorättade känslor slet jag upp dörrstackaren. Där stod två unga män i 25 års åldern, med Tele2 legitimationer hängandes runt halsen. De presenterade sig och började stamma fram sitt ärende. ´


De började med att fråga vilket bolag vi hade för vår fasta telefoni.

"TELIA", röt jag.

"Vad betalar du när du ringer?", pep den ene killen.

"INGENTING, JAG HAR ETT ABONNEMANG SOM GÖR ATT JAG RINGER GRATIS PÅ KVÄLLARNA OCH PÅ DAGARNA RINGER VI INTE ALLS FÖR VI JOBBAR", röt jag igen och tänkte på att min frisyr förmodligen var skrattretande trots att mitt omhuldande av mitt vintertrötta hår.

"Då kan vi direkt erbjuda dig att spara 30 kr i månaden genom att... ", pep den andra killen och utbytte en desperat blick med sin kompis.

"NI HAR GJORT MIG PÅ FRUKTANSVÄRT DÅLIGT HUMÖR EFTER ATT NI HÄNGT OCH TRAMSAT UTANFÖR MITT BADRUMSFÖNSTER MEDAN JAG DUSCHADE SÅ JAG ÄR INTE UPPLAGD FÖR ERT FÖRSÄLJARTUGG", röt jag oförsonligt.

"Ähum... "... "ja... "... "Eh... ", sa pojkarna och trampade på stället.

"TACK OCH ADJÖ" röt jag och slet igen dörren så att väggen knakade. Värsta kärringen.


De gick. Annat kunde de inte göra.


Själv gick jag raka vägen in till telefonen - som kostar 30 kr för mycket i månaden - och ringde till mamma för att sjasa på henne med gardinsömnaden till badrummet. Hon skrattade frejdigt och först då kunde jag dra på smilbanden åt det inträffade.


Sedan kom Darlingen hem och fick höra hela litanian.


Nu dricker vi vin efter att ha tagit en rad misslyckad "hemma hos oss" bilder. Tur att inte kameran var framme när jag visade upp min bad hairday och blev kvarterets bitch.

 
 
maman

maman

25 februari 2009 11:53

Du har min fullaste förståelse till bitchighet. Vem är dom som tror de får glo rätt in genom ett fönster, där till lika som har råglas. När så damen visar sig i sin fullaste nakenhet och med full aktivitet att få ett vintertrött hår att inte vara vintertrött längre, borde de klart ta sitt förnuft till fånga och vända på klacken.

Hoppas gardinen snart blir färdig.

http://babyonskan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Ovido - Quiz & Flashcards