Direktlänk till inlägg 20 juni 2009

Post Midsommarafton

Av Pipe Line - 20 juni 2009 10:32

På ett mirakulöst sätt undvek just vår plätt i Sverige regn på midsommar. Hjortfamiljen dök upp vid halv fyra och det blev midsommartårta med choklad, lemon curd, philadelpiaost , tjocka bigarråer och sött gott vin. Midsommarkransar fanns att tillgå för i princip alla, solen sken och det var på det hela taget riktig midsommarkänsla.


Efter tårtätning gick vi ner till havet och spelade kubb. Gick väl sådär. Bonusen var väldigt duktig och Hjortflickan ägnade sig åt att filma dels sig själv och dels Bonusens rumpa. Hm. Vi vuxna drack några stillsamma öl och åt nötter. Och det bästa av allt var att vädret fortsatte hålla i sig.


Återbördade i trädgården placerades gästerna i solstolar och hängmattan med fläderdrink medan vi fixade maten. Ungefär samtidigt tornade mörka moln upp sig så vi dukade inne. Precis lagom till maten sprack det åter upp och vi bestämde oss för att äta ute. Med risk för att det skulle bli som den där reklamen för några år sedan då alla sprang in och ut med sina tallrikar. Riktigt så illa blev det inte men vi kastade i oss maten under fniss och stoj alltmedan molnen lyckades hålla i sig i utkanten av vår himmelsbit. Jag var väderstressad så jag åt inte så mycket. Darlingen och Hjortmannen åt så deras magar stod i fyra hörn. De två minsta barnen gav upp och Hjortflickan satte sig inne och åt upp sin mat.


Sedan gick hela följet in och tittade på ett program om lejon (!). Alla satt i trivsam tystnad med ett barn halvsovandes i knät - Hjortflickan hade sovit över i stallet och spelat fotboll till kl halv två på natten. Sömnen hade inte infallit förrän halv tre så hon var tämligen utmattad. Pojkarna målade figurer med nakna överkroppar eftersom de tog allvarligt på våra varningar om färg på kläderna. Limemousseyoghurten med jordgubbar blev misslyckad så vi fick äta glass, jordgubbar och chokladsås istället.


Nu står vi här med en massa midsommarmat. Lax- och löjromstårta, ost, massor av sill, tårta och allehanda delikatesser. Vi har bjudit hit mina föräldrar för taberas och jag ser fram emot att kunna äta i lugnare tempo och njuta idag.


Och så har jag semester!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se