Alla inlägg under juli 2009

Av Pipe Line - 12 juli 2009 20:09

Det är faktiskt lite körigt just nu. I eftermiddags stod jag plötsligt öga mot öga med en mus. Det är tydligen det som bor i trädgården. Musen sprang åt sitt håll och jag åt mitt håll. Nu har Bonusen fått spaningsuppdrag.


Som om det inte vore nog så kom det jordbin med massa blad och kravlade mellan våra plattor. Man kan inte tolka det på något annat sätt än att de bygger bo. Inte bra. Inte bra alls.



Av Pipe Line - 12 juli 2009 12:42

Igår upptäckte jag en grushög i ett hörn i vår rabatt. Alldeles vid klematisen. Av sättsand. Någon eller något har sparkat ut sättsanden som våra uteplatsplattor ligger på. Det finns ett hål också. Därifrån kommer gruset. Jag fick Darlingen att lyfta på några plattor men vi kunde inte se något. Alltså måste Det ha grävt en gång längre ner.


Vi packade tillbaka gruset och glömde bort saken. När jag kom ut i morse igen såg det likadant ut som igår morse. Nu har jag lagt mina finstenar i hålet. Få se om den lille rackaren lyckas baxa bort stenar.


Jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Eller vad det är. Antagligen är det en mus eller en liten råtta. Inget av det känns så trevligt. I synnerhet inte när man betänker hur snabbt de förökar sig.


Vi måste nog ha en ny strategi. Musfälla känns nära till hands.

Av Pipe Line - 11 juli 2009 22:00

Bonusen har nu åkte tåg för första gången. Visserligen i sällskap med Farmor men ändå! Resan hade gått bra även om han glömt ladda mobilen... Han hade blivit noga instruerad att själv ta initiativet att ringa till Darlingen när tåget stannade i Lund. Men det kom inget samtal från honom, istället var det Farmor som ringde. Det visade sig att Bonusens telefon inte fungerade vid samtal till Darlingen. Däremot kunde han ringa min mobil. Inte bra. Inte bra alls. Ett irriterat samtal till Telenor lyckades inte lösa gåtan. Och inte heller verkade man speciellt engagerad i problemet heller. Man brydde sig inte om att kolla något utan sa att man skulle göra en felanmälan. Jag blev makalöst irriterad.


Farmor hade fått ögoninflammation så Darlingen åkte till Apoteket med henne medan jag och Bonusen bakade en plommon/nektarinkaka. Sedan grillade vi och myste i soffan. 

Av Pipe Line - 11 juli 2009 13:41

Jag sitter i soffan och surfar. Darlingen har nämligen äntligen lyckats (och kommit sig för) till att installera vårt trådlösa nätverk. Nu ska vi bara fixa skype och installera webkamera. Vore ju fenomenalt om vi har allt sånt färdigt när barnbeskedet kommer och vi kanske kan få skypa med vårt barn.


Själv har jag pyrolysat ugnen. Det blev varmt i köket. Ja, faktiskt väldigt varmt i hela huset. Förhoppningsvis blir det rent också men det kan man inte så noga veta förrän luckan går att öppna igen. Och det tar nog en stund till.

Av Pipe Line - 11 juli 2009 10:30

För en stund sedan föll namnfunderingarna. Bara så där. Vi har förmodligen bestämt oss. Förutsatt att det känns rätt när vi träffar och lär känna vårt barn.


Vi har blivit förälskade i två namn - ett flick- och ett killnamn. Båda namnen har funnits med på vår favoritnamnlista. Och båda namnen betyder "Guds gåva". 


Det andra namnet blir barnets taiwanesiska namn.


Efternamnet har vi inte klurat ut ännu. Jag får inte ta Darlingens namn (han har gift sig till det). Han vill inte ha mitt (kombinationen av hans förnamn och mitt efternamn är fullkomligt omöjligt och sänder tankarna till en mycket vidrig person). Vi får kanske ta ett helt nytt även om det bär mig emot. Och så har vi Bonusen att tänka på. Det är svårt att vara stjärnfamilj.


Av Pipe Line - 10 juli 2009 18:42

Imorgon ska Bonusen åka tåg till oss för första gången. Farmor åker och hämtar honom. Hon erbjöd sig och vi tackade glatt ja. Bonusens mamma bor i Farmors födelsestad. Farmor har en timme mellan tågen och de ska hon tillbringa med att spankulera omkring i stan.


Vi hoppas att det här med tågåkandet funkar. Vi tog upp det med Bonusens mamma. Hon är lite kycklingsmorsa men vi hittade de rätta argumenten. Vi vill nämligen inte att Bonusen ska förknippa tågresandet med att han får syskon. Vi vill istället att han ska känna att det är en del av att bli stor och få större frihet. Om han börjar åka tåg kan han komma hit när han vill - utan att behöva fråga om någon kan hämta/lämna honom. Bonusens mamma köpte argumenten. Hon föreslog till och med att vi skulle kunna åka tåg halva vägen var med Bonusen nu i början. Det vore en oerhört bra lösning innan han känner sig trygg nog att våga åka själv. Tåget går från ändstation till ändstation - inga byten behövs. Det är en himla tur för jag tror att det hade blivit lite för mycket för honom att behöva ha koll på byten.


Så låt oss hoppas på att det är första resan av många. Det hade underlättat så enormt mycket i vår vardag och inneburit att vi fick mer kvalitetstid tillsammans istället för att ägna 10 timmar av en helg i bil.



Av Pipe Line - 10 juli 2009 16:27

Nu har jag inlett andra halvleken av min sommarsemester 2009. Jag har gjort en heroisk insats på jobbet idag. Jag rensade bland mina gamla papper och känner mig oerhört förnöjsam.


Nu stundar lata dagar. Vi har inte knappt några planer alls för semestern. Jobbhösten kommer att bli intensiv med fortsatt mycket resor. Våren har däremot varit lärorik så till vida att jag inser mina begränsningar och kommer därför att lägga ett skonsammare schema i höst. Bland annat ska jag försöka hålla mig i stan 2 dagar i veckan. Vi får se om jag klarar det när pressen ökar.


Undrar just om jag kommer att bli mamma under semestern. Än så länge har det inte varit några större ansträngningar att vänta men jag tror att det kommer att bli kämpigare och kämpigare. Å andra sidan kommer vi närmare målet för varje dag som går. Snart har vi haft våra handlingar i Taiwan i 1,5 månad.

Av Pipe Line - 8 juli 2009 10:17

Jag har ringt BFA. Mitt egentliga ärende var att kolla om det skulle komma någon faktura på översättning. Det ska det inte. Det ingår i utlandskostnaden. När vi fått barnbesked ska våra handlingar legaliseras och då kommer vi att få en faktura på det som beror på hur många handlingar vi har som behöver legaliseras.


När jag ändå hade Berit på tråden tog jag chansen att småprata lite. Fick reda på att barnbeskeden som Chung-Yi personalen lämnade på sommarträffen var till familjer som köade i kön för 0-2 år. Glädjande eftersom samtliga familjer hade väntat länge. 


Sedan fick jag också vet att vi troligen att bli utvalda av en biologiska mamma eller biologisk familj. Personalen på Chung-Yi väljer i princip endast adoptivföräldrar i de fall det gäller ett hittebarn eller barn vars föräldrar förlorat vårdnaden om dem. Man får inte veta om man varit med i "misslyckade" matchningar, dvs. där vi inte blivit valda.


Det blir att fortsätta att vänta. BFA får inga som helst förvarningar innan barnbesked. I brist på annat att sysselsätta våra hjärnor med samlar vi lämpliga namn samt bettar om kön och ålder vid barnbesked. Som vanligt är vi eniga och ligger väldigt nära varandra. Så värst mycket betting blir det sålunda icke. 



Skapa flashcards