Alla inlägg under augusti 2009

Av Pipe Line - 21 augusti 2009 08:57

Vår socialsekreterare måste godkänna vårt barnbesked. Jag ringde och Darlingen mailade. Vi fick kontakt. Darlingen åkte in till stan för att personligen lämna alla papper till henne för genomläsning. Hon lovade att sända dem i retur till oss med vändande post. Idag kom det. Hon hade inte skrivit under. 


Så Darlingen fick återigen ägna en hel förmiddag åt att försöka få tag i henne. När det äntligen lyckades var hon på väg ut och sedan hem för att fira helg. För att inte förlora ytterligare en dag beslöt Darlingen sig för att åka in till stan och lämna papperna i receptionen. Där virrade man bara på huvudet och flinade lite när man fick höra talas om hans ärendet. Uppenbarligen var det inte en helt unik situation. 

Alla kan göra fel men vissa kan göra fler fel än andra:


  • Hon vet inte vem vi är. Hon har förväxlat oss med andra familjer flera gånger. Denna gången hade hon precis läst vårt barnbesked men lyckades ändå förväxla oss med två familjer som söker medgivande.
  • När vi funderade på medgivandeålder och ev. adoptera syskon var vi på samtal. Hon ägnade hela timmen åt att prata holding (!). När vi gick därifrån fick vi veta att det inte var säkert att vi skulle få nytt medgivande eftersom Darlingen hamnar över åldersgränsen. Hon skulle diskutera det med sina kollegor. Efter några veckor av vånda och ilska hos oss kom en lapp - en kopia på en sida i handboken där hon kluddat att allt var ok och att hon inte velat lova något hon inte skulle kunna hålla.
  • Hon har stavat fel på Darlingens namn i consentet. Vi påtalade det inte direkt eftersom det inte i det läget utgjorde något hinder. När det blev dags att fixa ett intyg om vår förmåga att försörja ett barn bad vi om ett nytt consent. Intyget kom men inget consent. Nytt mail. Hon hade gått på semester. Vi påminde henne igen när hon kom tillbaka. Då fick vi till svar att hon visst skickat ett nytt consent (underförstått att vi slarvat bort det).

Denna människa ska göra hembesök hos oss när vi fått hem Knodden. Det finns väl stor risk att hon åker hem till någon annan och rapporterar att inget barn syntes till. Det vore inte alls bra.


Av Pipe Line - 20 augusti 2009 20:08

För Bonusens skull ställde vi till med minikräftskiva en helt vanlig torsdag. Vi bjöd hit Hjortfamiljen.


Tidigare i veckan gjorde jag mig till och kokade ihop en ny lag. Premiär. De billiga kräftorna åkte ner i lagen medan de svenska fick gona sig i sin ordinarie lag. Det blev mållöst gott! Till kräftorna hade vi Västerbottenpaj  kantarellfritata och kycklingben med ajvar, kanel och koriander. Jag tror minsann inte att något blev misslyckat.  


Det blev en ganska soft kväll. Skönt när inte kräftskivan pockar på alltför många snapsar enkom för att man är ledig dagen efter.

Av Pipe Line - 19 augusti 2009 19:26

Idag kom ett tjockt kuvert från BFA med allt som ska fixas för att vi ska få adoptera Knodden. Det är inte så ansträngande som första omgången papper men det är ändå en del; detaljerat barnlöshetsintyg, utdrag ur folkbokföringsregistret, taxeringsuppgifter om fastighet, inkomstintyg från arbetsgivare, telefonlista.... Vi ligger hyfsat väl framme - vi vill inte öda en enda onödig sekund på mer pappersarbete.


Dagarna flyter på och vi har börjat landa i verkligheten. Vi tittar på 23 sekunders snutten flera gånger varje kväll. Igår hittade Darlingen en repeat-knapp så nu loopar vi filmen tills vi blir avbrutna av något annat. Lika ofta som vi vill se filmen vill Bonusen se den. Elefant ligger mellan oss på nätterna. Darlingen språkade med grannen idag. De har en liten flicka som är två år. Vi fick tips om dagis i vårt kvarter som de kunde hjälpa oss att ansöka till. Det är ett litet nätt dagis där man har 4 städdagar per år och fester tillsammans. Det låter perfekt... när vi kommer så långt :-). Först vill vi ju njuta så länge vi bara kan av att vara hemma med Knodden.


Jag har börjat fungera så smått på jobbet igen. Tur att det är hyfsat lugnt. Så här i efterhand är jag extremt tacksam över att vi haft möjligheten att ta in barnbeskedet i lugn och ro. Darlingen har semester och när jag kom hem idag hade han sorterat alla papper. Han satte en penna och så fick jag skriva under där han pekade. Jag älskar honom ytterligare en dimension nu när jag får se hur oförställt glad och förväntansfull han är inför att bli pappa igen. Han har varit ganska cool ända fram tills Samtalet kom. Sedan vällde känslorna fram och jag har fått se en ny sida av honom.

Av Pipe Line - 18 augusti 2009 09:59

Bonusen är betagen över sin lillebror. Han har fått ett foto på sitt nattduksbord och tittar på de där magiska 23 sekunderna Knodd om och om igen. Vi kan knappt förstå vilken lycka och tur vi hade som fick ha Bonusen hos oss precis när vi fick barnbeskedet. Det hade känts helt fel att han blev storebror på distans. Nu är han istället mitt uppe i smeten och känslorna.


Han har reagerat med stolthet och förväntan. Och retarderat en smula. Han vill kramas och bli omhuldad. Gör sig liten och pratar med barnslig röst ibland. Känner han sig riktigt inspirerad härmar han Knoddens kroppsrörelser från filmsnutten. Igår ville han att jag skulle visa honom hur jag skulle bära Knodden. Vi låter honom hållas men vid bärandet fick jag sätta gränsen. Han är för tung och för lång. 


Han har ett enormt behov av att prata om hur det var när han var liten. Vad han gjorde och kunde. Hans minnen, pappas minnen, våra gemensamma minnen. Man ser hur hans blick stillnar och han försjunker i sig själv. Hur han tänker och känner efter.


Jag är så tacksam över att Samtalet kom när det kom. Att vi fick uppleva allt tillsammans. Det är stunder som han kommer att minnas i resten av sitt liv. Precis som de ska vara när man blir Storebror.


Han kommer att bli världsbästa brorsan. High-five och fotbollstrick. Knodden kommer väl knappt se åt oss när brorsan kommer hem.

Av Pipe Line - 18 augusti 2009 09:28

Sedan i natt sover Elefant i vår säng. Det ska han göra ett tag. För att få våra dofter. Alternativt odörer. Sedan ska han flyga i förväg till Taiwan. Elefant-i-sängen-projektet sker på Darlingens initiativ. Jag känner mig lite fånig men är hyfsat medgörlig ändå. Fast... jag tycker nog att jag hellre vi förknippas med min dagslukt än min nattlukt. Jag luktar helt enkelt godare i dagsljus. 


Ännivejj fick Elefant först en sagostund. Jag och Bonusen växelläste högt ur "Väktarens lärling" i vår säng. Sedan fick Elefant ligga mellan mig och Darlingen i dubbelsängen. Darlingen tog sitt uppdrag på största allvar och gnussade in Elefant i armhålan. Jag tror emellertid att Darlingen gradvis måste vänja sig vid den nya sängkamraten. Det tog nämligen inte mer än en kort stund innan Elefant kom farande på mig - Darlingen hade kastat undan honom i sömnen. Jag blev lätt harmsen över att ha fått en gosedjurssmocka precis vid insomningen men svepte in den stackaren under täcket och tryckte honom till bröstet. Sedan minns jag inte mer.


I morse hittade Darlingen åter tillbaka till sitt uppdrag och fiskade in Elefant. Tryckte ihop hans pösiga lilla kropp under armen så att ben och armar (eller ben igen) stod rätt ut och snabeln knölades ihop. Jag började dagen med ett skratt eftersom det ser ohyggligt roligt ut när en vuxen man - på fullaste allvar - gosar med en mjukiselefant. Man blir dessutom en smula bedårad.

   

Av Pipe Line - 17 augusti 2009 20:05

Så kom jag äntligen iväg på min massage. Det gjorde ont. Men massören sa att mina muskler var medgörliga. Jag kände mig nästan lite mallig. Stryk nästan. Jag kände mig mallig.


Sedan skulle jag resa mig och då blev det konstigt yrsligt. Fick stanna i väntrummet och dricka lite vatten. Sedan yrslade jag iväg ner för trapporna och hamnade av misstag i källaren.


På vägen hem smet jag in i en klädaffär. Och kom ut flera pengar mindre. Köpte en ny Odd Mollyblus. Grå. Jag måste börja köpa underdelar. Men den delen av mig är inte så kompatibel med storlekar.


När jag ändå var spendersam for vi iväg för att premiärköpa kläder till Knodden. Till vår favoritaffär. Den var stängd ända tills torsdag för uppackning av höstkläder. Då ska höstkläderna vara uppackade och vi ska shoppa loss. Både jag och Darlingen är förväntansfulla och har planerat in ett nytt besök på fredag.


Av Pipe Line - 17 augusti 2009 18:48

Idag kl 14.53 fick vi ett oväntat mail. En filmsnutt med 23 värdefulla sekunder av Knodden.


Vi har tittat på filmen säkert 20 gånger och kommer titta på den hundratals gånger till. Vi registrerar varenda lilla detalj. Hans tjocka hår. De två virvlarna i bakhuvudet. En liten rynka i panna. En liten, liten skugga av leende. Nyfikna ögon. De små fingrarna som frenetiskt fingrar på kepsen hela filmen igenom. Vi noterar att han kastar det lilla randiga mjukisdjuret med vänster hand. Och blir stolta över hans finmotorik.


Vi är bortkollrade av varenda steg han tar.


Av hela hans uppenbarelse. 


Han är så fin.


Så fullkomlig.

Av Pipe Line - 17 augusti 2009 10:48

Nä. Det går faktiskt inget vidare. Jag tänker bara på Knodden och Taiwan. Tankarna far som popcorn i huvudet.


Jag googlar som en tok - svininfluensa, jordbävningar och tyfoner men också oerhört vacker och dramatisk natur. Tittar på bilder. Läser bloggar. Kollar på hotell. Printar mängder av färgfoton på lille Knodden. Funderar ytterst kortfattat på obehagligheter som vaccinationer. Räknar dagar och månader. Droppar information till kollegor som råkar gå förbi. En del vet att vi ska adoptera. Andra inte. Vill handla kläder. Men inte utan Darlingen. Funderar på den där nya bloggen jag borde starta. Måste börja träna så jag kan hinna ikapp Knodden när han sätter fart. Mängder av papper som ska fixas. Bilbarnstol? Kan Knodden verkligen sova i den sängen vi köpt när han är van vid en spjälsäng? Ringer Darlingen. Hoppas tyfon och jordbävningssäsongen är över. Tänk om något går i stöpet och vi inte får adoptera Knodden? Himmel vad många Starbucks det finns i Taiwan!


Jag har fått ont i huvudet av anspänningen. Jag sover ganska dåligt. Det är full rulle med allt runt Bonusen. Oroar mig för att han inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Tänker på att jag borde informera min omgivning lite mer strukturerat. Men känner något slags motstånd. Orkar nog inte riktigt med mer uppmärksamhet just nu. Jag hinner inte tänker själv. Jag hinner inte reflektera. Hinner knappt prata med Darlingen. Oroar mig för hur jag ska orka med hösten. Vill definitivt inte befinna mig på resande fot hela tiden.


Ska strax åka hem för att bli masserad. För första gången. Det ska bli spännande. Kanske även en smula skönt. Men främst behöver jag 30 minuter i total stillhet. Hoppas det inte är en snackig massör.  


Måste försöka landa det här.

Skapa flashcards