Alla inlägg under september 2009

Av Pipe Line - 8 september 2009 14:39

Jag tror jag fått ytterligare ett bevis på att vårt hem- och villaförsäkringsbolag är Sveriges kundvänligaste. Jag ringde dit i morse för att kolla upp det här med reseförsäkring till Knodden. Damen jag pratade med var inte säker och bad att få återkomma under dagen. Nu har hon ringt.


Vår reseförsäkring kommer att omfatta Knodden tack vare ett specialskrivet tillägg. Där kommer det stå att vår adopterade son (hon bad till och med om ursäkt för om hon uttryckte sig opassande, vilket jag inte tyckte) som ska hämtas i Taiwan ska omfattas av reseskyddet. Det innebär att Knoddens har ett Health Insurance Card som han får i Taiwan. Det gäller fram planet lyfter. Samtidigt kommer vårt försäkringsbolag låta reseförsäkringen omfatta Knodden när vi har fått honom i vår vård.


Jag kommer att få försäkringsvillkoret skickat till mig så att jag kan känna mig trygg. Dessutom skickar damen ifråga sitt visitkort och information om en barn- och ungdomsförsäkring med ansökningshandlingar. Toppen! Det enda vi behöver ha koll på om vi hämtar efter huvudförfallodagen (25 feb) på hemförsäkringen är att villkoret verkligen flyttas över när vi förlänger vår försäkring.


Försäkringsbolagets namn? Sveland. Sveriges kundvänligaste försäkringsbolag. 



Av Pipe Line - 8 september 2009 14:35

Plötsligt har det blivit nya tider på blogga gratis! Man kan lösenordsskydda valfria inlägg eller låsa hela bloggen. Man kan också se inläggen som gjordes för ett år sedan (den funktionen fanns tidigare) men även inlägg som gjordes för två år sedan (det är nytt!).


Jag måste nog kolla runt här för att se vad som mer hänt.



Av Pipe Line - 7 september 2009 21:43

Två kvällar i rad har Darlingen suttit framför sin dator utan att säga ett ord. Han är djupt koncentrerad. Då och då skriver han ner saker i ett block. Han har ett projekt.


Projektet går ut på att metodiskt gå igenom vår guidebok om Taiwan och googla allt han hittar av intresse. Han planerar vår resa till Taiwan. Han kollar tågtider, hotell, sevärdheter, städer... jag vet faktiskt inte exakt vad han gör och hur detaljerad han är. Jag låter honom sköta det på egen hand. Tänker att han nog behöver göra något konstruktivt. En sak är säker - när han är klar kommer vi ha en perfekt resplan.


Själv har jag hamnar i en surfloop. Jag kanar runt på allt som har med  Taiwan att göra. Sålunda vet jag att Taiwans president har avgått idag. Han fick massiv kritik för hur han hanterade räddningsarbetet efter tyfonen Morakot som krävde ca 750 dödsoffer. Jag kombinerar surfandet med att kolla på "Överlevarna". En ruskig historia om en influensa som slår ut 90 % av befolkningen.


Hjortfamiljens överhuvuden tittade förbi på sin kvällspromenad. Vi fick en kort resumé om vad som hänt sedan sist och det var en hel del. Vi hade så mycket att prata om att vi blev inbjudna på middag på lördag kväll.

Av Pipe Line - 7 september 2009 19:03

De senaste veckorna har det hänt saker med vår adoption nästan varje dag. Nu har vi förmodligen en period framför oss som inte är lika händelserikt. Jag vet inte riktigt hur jag kommer att reagera på att det "står still". Såklart står det inte still men det kommer kännas så.


Det enda vi kommer att hantera de närmaste veckorna/månaderna är att få Knoddens uppehållstillstånd, översätta det och vidaresända det till BFA.


Allt annat händer någon annanstans.


Jag misstänker att det kan bli en jobbig tid. Enahanda på något sätt. Frustrerande och längtigt.  

Av Pipe Line - 6 september 2009 17:28

Darlingen ringde precis till Bonusen. Hans mamma är redan hemma så bäbisen bidar nog sin tid ett tag till. Vet inte riktigt vad som hänt men det verkar ju som om vi fått det lite om bakfoten. Eftersom hon redan skickats hem var det kanske inte så farligt som det lät?





Av Pipe Line - 6 september 2009 17:02

Så lyckades vi äntligen hitta en perfekt heltäckningsmatta. Måtte nu Knodden inte bli allergisk. Vi får väl ha ögonen öppna. Jag hade aldrig kunnat tro att en snutt heltäckningsmatta kunde gå loss på så mycket pengar! Jag vet inte om jag borde skriva det men jag trodde att priset gällde per meter, inte kvadratmeter. Vet inte rikgit vilken värld jag är ifrån men det är inte "räknaikvadratmetervärlden".


Har även varit en sväng på Ilva och IKEA i syfte att rekognisera möbler till Knoddens rum. Vi gillar Ilvas möbler bäst men det är en smula mer kostsamt än IKEA. Vi har dock hittat lite olika alternativ som vi ska suga på tills mattan kommer. Innan dess ska vi inte handla något eftersom allt ska ut den dagen mattan ska in.


I IKEAs restaurang sprang vi på två från vår föräldrautbildning. Det var ett kärt återseende. Extra kärt eftersom de fanns två små pojkar i deras armar. De har adopterat tvillingar från Etiopien. Makalöst charmiga. Vi bytte mail- och telefonnummer och ska höras av längre fram. Vi visade foton på vår lille Knodd och pöste nästan över av stolthet.


När vi kom hem kissade en hund på vårt hus. Vi blev tämligen förbannade och läste lusen av hundägaren. Det blev inte så bra. Det ena kisseriet hade nämligen inte just denna hunden som åstadkommit. Det andra kisseriet var de dock skyldiga till. Det som är så himla dumt med hundkiss är att det lockar dit fler hundar. Jag begriper fortfarande inte hur en hundägare kan låta sin hund kissa på ett hus när det finns mängder av rastytor i närheten.


Efter bataljen med hundägaren var jag ganska irriterad och marscherade ut i trädgården och ryckte upp allt ogräs. Något ska man ju kanalisera sin ilska på.

Av Pipe Line - 5 september 2009 23:03

Nu har vi signat AA och SPOA! Med våra nya hittepå underskrifter. Vi fick öva några gånger innan vi körde skarpt.


Imorgon ska vi knata till Posten och rekommendera dem till BFA.


Sen flyger de till Taiwan för att översättas till mandarin.


För övrigt har vi haft en liten bemärkelsedag idag. Vi firar 3 veckor med barnbesked.

Av Pipe Line - 5 september 2009 22:41

Vi har köpt bilbarnstol idag. Darlingen har ägnat veckan åt att googla om bilbarnstolar och säkerhet och hade i princip bestämt sig för marknadens säkraste stol. För sisådär 4.000 pix. Det blev inte den. Den såg så liten ut när vi stod i affären. Trång liksom. Jag menar; Knodden måste ju kunna sitta i sin stol med en vinterjacka på... Vi köpte en Brio istället. Det kan ta upp till 25 kg och är vändbar. Dessutom var den 1.500 kr billigare. Och ändå nr 2 i säkerhetstesterna. Vi känner oss nöjda.


Att befinna sig i en barnaffär är en märklig upplevelse för en som inte har barn. Det är så många där. Så många som är i ett tillstånd som jag aldrig kommer bli. Gravida. En del är jättegravida och andra bara pyttegravida. Jag hör liksom inte till. Det syns inte att jag är på väg att bli mamma. Det är en helt ny värld. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha för strategi när jag är där. Går omkring om pillar på en massa saker. Spanar in små knattar för att försöka klura ut hur gamla de är. Jag kämpar ständigt med att försöka förstå hur stor vår lille Knodd är. I juni var han 80 cm lång och 10 kg tung. Hur snabbt växer de små liven? Vad behöver vi köpa? Haklapp? En liten mugg med pip eller vill han hellre hålla i ett glas?


Projekt matta till Knoddens och Bonusens rum visade sig bli besvärligt. Det finns inga heltäckningsmattor i petroleumblå. Man kan såklart fundera över om vi verkligen ska ha heltäckningsmattor men vi är nog på snudd tvungna. Våra furugolv är lite för mjuka för att klara barntag. Dessutom har vi upptäckt att ett mellanbjälklag i trä inte är så bra vad gäller dämpning av ljud. Önskar att vi gjort ett betongbjälklag... Ännivejj. Eftersom petroleumblå inte är möjligt är vi inne på plan B. En dämpad grön nyans. Inte alls vad jag hade tänkt mig (Darlingen är färgblind och vill köpa alla möjliga konstiga kombinationer). Jag är störd. Jag måste fundera. Tur att vi har gott om tid på oss.


Har inte hört något nytt om Bonusens mamma och bäbisutbrytarförsöket. Vi pratade med fd svärmor och hon lät ganska cool. Den blivande fadern befann sig i det nya huset för att kakla. Alltså kändes det onödigt att vi gick omkring och oroade oss när inte de som har närkontakt gjorde det. Förmodligen har de lyckats häva sammandragningarna (förvärkarna) för tillfället. Vi får väl höra mer imorgon när vi pratar med Bonusen.


Wallenbergare, potatismos, ärtor och rårörda lingon är jordens godaste mat. I alla fall var det så i kväll.


Och sen vann Sverige fotbollen med ett fräckt Zlatanmål i sista sekunder. Till och med jag blev lite tagen trots att jag missade den film jag ville se. Å andra sidan hann jag surfa runt på massa bloggar om adoption från Taiwan. Jag räknar jämt nu för tiden. Jag kan med lite god vilja pressa vår väntetid till 5 månader. Men för det mesta hamnar det på 6 månader.


Jag. Vill. Få. Hem. Knodden.

Skapa flashcards