Alla inlägg under september 2009

Av Pipe Line - 5 september 2009 11:24

Bonusens mamma ringde precis. Hon är på förlossningen med sammandragningar var 7:e minut. Hon är rädd. Dels för att det är alldeles för tidigt och dels för att hon är så rädd för föda att hon hade ett planerat kejsarsnitt i slutet av november.


Jag hoppas innerligt att det går bra. Gode Gud, låt det gå bra.

Av Pipe Line - 4 september 2009 17:12

Idag kom de - Adoption Agreement och Special Power of Attorney! Ytterligare ett litet steg på vägen.


Vi hamnade dock i lite bryderier. Det står att vi ska skriva under med alla våra namn. Alltså även mellannamnen. Vi har inga intränade namnteckningar för det ändamålet. Darlingens namnteckning är dessutom helt oläslig. Min likaså. Så nu ska vi alltså skriva under med något som inte alls stämmer med pass och annat. Känns lite kymigt. I synnerhet som jag i mitt yrke alltid får lära mig att jämföra namnteckningar för att säkerställa att det verkligen är rätt person.



Av Pipe Line - 2 september 2009 19:51

Vår nya dator har ansiktsigenkänning. Man måste visa upp sin nuna för att kunna logga in.


Jag vill bli registrerad men Darlingen låter mig inte komma till. Jag är sur och försöker påtala att det är jag som har fixat Office 2007. Han låter sig icke bevekas.


Så jag får väl harva vidare med våra gamla trötta dator.


Tvi för ogina äkta män.  

Av Pipe Line - 2 september 2009 16:18

Darlingen ringde precis. Han hade blivit uppringd av NP angående våra handlingar. Han blev tillfrågade om vi kunde stå för innehållet i det personliga brevet. Det kunde han.


Handlingarna kommer att bli klara redan ikväll och bör landa på BFA på fredag. 


Darlingen kunde också meddela att vår nya dator (eller rättare sagt "hans") nya dator levererats.


När Darlingen är inblandad går allting så raskt. Han är faktiskt ganska ovärderlig.


Av Pipe Line - 1 september 2009 21:36

Darlingen har äntligen fått sina forskningpengar och beställt en ny dator. Det är ohyggligt välbehövligt. Allt hans forskningsarbete finns på vår nuvarande dator och det lever ett farligt liv. Datorn är nämligen knökfull. Vi kan inte ens ladda ner de sista foton och videofilmerna vi tagit.



Av Pipe Line - 1 september 2009 20:34

Idag har vi fått viktigt information från BFA. Matchningen är slutförd och AA och SPOA är på väg till Sverige. De kommer att landa på BFA i slutet av veckan och sänds därefter till oss med rekommenderat brev. Konkret innebär det att Knoddens magmamma skrivit under handlingarna som gör att vi kommer vidare i adoptionsprocessen. Det har gått snabbt. Berit på BFA räknar med att AA och SPOA kan ta mellan 2 veckor till 2 månader. Vårt kommer ta ca 3 veckor. Vi är oerhört lyckliga över att vi haft tur i första momentet.


Vi fick också veta att Berit sänt ansökan om uppehållstillstånd för Knodden till Migrationsverket. Det måste vara med vid domstolsförhandlingen så vi hoppas att vi har tur med snabb hantering även med uppehållstillståndet.


Idag skickades också vår akt till Notarius Publicus för legalisering.


Berit berättade också att översättningen till kinesiska tar ca 3 veckor. Det innebär att vi inte kan räkna med så stora händelser i september. Tidigast i början av oktober kan vi börja hoppas på att våra handlingar landar hos de taiwanesiska domstolsväsendet.




Ovido - Quiz & Flashcards