Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

Tourettes syndrom fast annorlunda

Av Pipe Line - 20 oktober 2009 18:00

Jag har en längre tid brottats med en ny form av Tourettes syndrom. Mina tics kommer varken via munnen eller via ryckningar i kroppen. Nä, de uppstår när mina fingrar skuttar omkring på tangentbord eller när jag sms:ar. 


Det är nämligen så att jag alltsom oftast skriver "kuk" (ursäkta) när jag avser att skriva "kul". För att göra det hela ännu mer pinsamt skriver jag "fitta" (ursäkta igen) när jag avser att skriva "hitta". Min värsta mardröm är att jag ska skicka iväg något som jag tourettat utan att upptäcka det. Idag dristade jag mig till att berätta om min belägenhet för en kollega. Hon skrattade gott. Ett tag.


För på eftermiddagen kom hon och berättade att hon också drabbats. Hon påstod att jag hade smittat henne. Allt hade börjat efter vårt samtal. Upprepade gånger under dagens lopp hade hon skrivit "dick" när hon avsåg att skriva "fick. Hon var skärrad.


Jag ska aldrig mer prata om min belägenhet. Man vill ju inte skapa en farsot. Det vore inte så kuk att vara ansvarig för något sådant. 
ANNONS
 
Lena

Lena

20 oktober 2009 18:19

Kul blogg! =)

http://lenaskrypin.bloggagratis.se

 
mamman

mamman

21 oktober 2009 12:16

För många år sedan läste jag maskinskrivning i skolan.. Vi hade haft skrivtest, man kollar av hur fort det går och hur mycket som blir rätt. Jag lämnar in mitt test och fröken skall rätta, när det hörs
- Men ….. vad har du skrivit??????????????

Det var ju oskyldiga små texter om det ena och det andra. Just detta handlade om en duk….vad jag kommer ihåg. Japp jag har också byt ut vänster långfinger mot höger långfinger.

Klassen fick i alla fall ett gott skratt.

Tack för att du bjuder på dig!

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Nepalmamma

Nepalmamma

21 oktober 2009 19:33

Pipe Line - du är verkligen en stjärna på att skriva och det är ett sant nöje att läsa din blogg!
Jag tjöööt av skratt!
TACK!

http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-53/b109316.html

 
Ingen bild

Brummelisa

22 oktober 2009 16:24

Ja, ett är då säkert - INGEN kan fitta på blogginlägg som är i närheten av lika kuk som dina!

*skrattar hysteriskt*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se