Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009

Inte alls trevlig är jag

Av Pipe Line - 23 oktober 2009 19:51

Idag är jag inte snäll. Jag är mycket sur och irriterad. Darlingen har precis härmat mig och det var ingen rolig historia. Fast jag skrattade trots allt för han lät verkligen knäpp.


Jag har i rask följd dissat en stackars människa i Postkodmiljonären (fick epitetet ärthjärna), dissat Graafs fula Odd Molly jacka, fräst på Darlingen som råkade ta fel ostkniv till rätt ost, vägrat mer vin. Jag har fräst åt Darlingen att "Kinesen" av Mankell (Darlingens bok) är en riktig skitbok. Darlingen lät sig icke påverkas utan gick till bokhyllan för att välja ut en ny bok till mig. Han halade fram en Guillou-bok. Då höll jag fullständigt på att bryta ihop av frustration. Jag tycker ju inte ens om Guillou!!!! Ni hör ju. Inte ett endaste rätt.


Det är så himla sunkigt att heta jag just nu. Vi kommer aldrig få hem Knodden. Han kommer bo kvar i Taiwan när han är 14 år. Då råkar någon hitta en liten lapp där det stod att vi var tänkta som hans föräldrar. Men lappen råkade trilla bakom ett stort skåp och dök inte upp förrän en jordbävning välte socialmyndigheten i countyt där Knodden bor. Vid det laget har Darlingen blivit av med allt hår och jag har fått en rynkig överläpp. En av oss kommer garanterat gå med käpp. Bonusen kommer att ha fått barn och vi barnbarn. Det är en liten tröst. Vi kommer ha bott så länge i huset att det är dags att renovera kök och badrum. Havsnivå kommer ha stigit betänkligt och jag oroar mig jämt för att vi ska få vatten i källaren. Knodden är kvar i Taiwan och vi är kvar här. Inget har förändrats. Dessutom har jag säkert blitt skånskt tjockare och har inget annat än Maxitrosor i min garderob. Och stödstrumpor. Grått hår har jag också fått.


Äh va fan. Kan inte någon ta och avsluta den här fredagen? Det vore faktiskt en barmhärighetsgärning på den här skitdagen som kallas fredag. 


Vet inte var det gick snett. Men jag tror att det skedde när kontorstiden för BFA tog slut.

 
 
Thibb

Thibb

23 oktober 2009 21:20

Jupp. Så blir det...

Eller inte!! Fatta, du är mamma nu, det duger inte med såna här svängningar, mammor måste vara mer stabila, typ. Klart Knodden kommer till er, men det tar lite tid. Men du vet hur det är: den som väntar på något gott väntar aaaalllltiiiiiid för länge. Så tålamod.

Han kommer. Världens finaste kommer.

Till Er.

Grattis och lycka till /T

http://ettnyttkapitel.blogspot.com

 
Ingen bild

Brummelisa

24 oktober 2009 13:49

Hehheheeee... du får ursäkta att jag skrattar åt ditt elände men du skriver helt enkelt för jäla bra för att låta ett riktigt gott skratt go to waste! :-D)))

Om jag sedan ska vara lite mer allvarlig (och supportive): det faktum att du kan skriva så underhållande innebär att du trots allt klarar av att ta de pissiga dagarna med humor vilket innebär att du kommer fixa detta!

Lyssna: Du... kommer... fixa... detta! Och Knodden kommer komma hem och fylla ert hus med skratt, gråt, skrik, slammer och massa härligt bus och liv!

*kraaaaaaam* så länge!

 
mamman

mamman

24 oktober 2009 15:31

Fy ja vad väntan var jobbig. O avsett hur länge eller kort så är väntan olidlig. Det finns inte mycket att säga.

Men du.......jag ÄR grå hårig och lite lite yngre än dig, så snälla dissa inte mig för det...:-)

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Ingen bild

Brummelisa

24 oktober 2009 17:02

Maken låter för övrigt hälsa att "Kinesen" ÄR en riktig skitbok! :)

 
Kvarnlyckan

Kvarnlyckan

24 oktober 2009 18:56

Jag tycker det är skönt att läsa ett så balanserat och välformulerat inlägg!

Flera kramar!

http://kvarnlyckan.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Ovido - Quiz & Flashcards