Direktlänk till inlägg 4 januari 2010

Någonstans vaknar en mor

Av Pipe Line - 4 januari 2010 22:44

På andra sidan jordklotet randas dagen. Vilken dag som helst för många. Men inte för en mor. Och inte för en blivande mor.


Klockan är 5.45 i Taiwan. Det kommer regna i Taipei idag. Det kommer bli en sisådär 16 grader. Om 4 timmar och 35 minuter samlas det en massa folk i en domstol. Det kommer hållas en court hearing där Knodden spelar huvudrollen tillsammans med sin mor.


Det är dagen då en mor ska i juridisk mening avsäga sig sitt barn och överlåta det till en kvinna och en man som hon själv valt ut för sin son. Ett val som sonen får leva med i resten av sitt liv. Hur ska vi någonsin kunna tacka denna okända kvinna för det beslut hon fattar? Önskar hon ens tacksamhet över sitt val? Kanske är hon lättad över att det sker. Eller har hon legat sömnlös i natt. Eller de senaste veckorna. Kanske vacklar hon och ändrar sig. Kanske slås vår värld samman. Eller får vår glädje näring i någon annans olycka. 


Någonstans vaknar en mor och ska fatta ett oändligt stort beslut som kräver makalöst mod. Och här - i natt - kommer en blivande mor sova oroligt och ännu oroligare vänta på ett besked om att allt gått bra. Ett besked som kan ta några timmar, dagar eller veckor.


Det är svårt att uthärda att min lycka uppstår för att någon annan fattar ett beslut jag själv aldrig kunnat fatta. Ändå önskar jag inget mer än att beslutet fattas så att Knodden är på väg till oss.







 
 
Ingen bild

Väntar

5 januari 2010 07:43

Vi tänker på er och hoppas att allt går er väg idag. Läser vad du skrivit och tårarna rinner, det är en komplex föräldraroll vi tar på oss... Jag ser den biologiska mammans val som den allra största handling man kan utföra av kärlek. Att älska sitt barn så mycket att man ser till barnets bästa, detta på bekostnad av sig själv. Det kanske inte alls är så, men det är något man kan hantera.
Många lyckönskningar till er idag!
Väntar

 
Ingen bild

Maria i Malmö

5 januari 2010 09:47

Lycka till, det går säkert bra! Men jag förstår att det är fruktansvärt nervöst tills man verkligen vet.

Vet ni bakgrunden till varför barnet lämnas bort? (Inte för att du behöver redovisa det här, tänkte bara om ni fått veta något om detta.)

 
Ingen bild

pipeline

5 januari 2010 10:22

Tack till er båda för lyckönskningarna!

Maria: Vi vet varför Knodden behöver nya föräldrar. Vi har fått rejäl information om hans bakgrund och vad som hänt med bioföräldrar sedan Knodden föddes. Barnen i Taiwan som adopteras är väldigt väl utredda och biologiska föräldrarna medverkar ofta aktivt i adoptionen och väljer barnets nya föräldrar. Ofta får adoptivföräldrarna månadsvisa eller åtminstone regelbundna uppdateringar om hur barnet utvecklas (tal, motorik, behov av hjälp, medicinsk status osv.) och nya fotografier på barnet. Det är det som vi inte fått av någon anledning.

 
Ingen bild

Anna-Karin

5 januari 2010 19:42

Jag läser ditt inlägg och får tårar i mina ögon. Jag tänker på min dotters biologiska mamma och hennes val, som blev min stora lycka! Det är svårt att tänka på att det som är min allra käraste skatt inte skulle ha varit här om inte HON valt att överlämna henne till adoption. Så svårt men samtidigt så rätt!

 
Ingen bild

Kicki

6 januari 2010 00:03

Ja visst är det förunderligt, en kvinnas största sorg (antar jag) får bli en annan kvinnas största lycka. Du skriver så fint och jag blir så rörd. Jag hoppas att knodden snart får komma till sina längtans föräldrar där han hör hemma!
Lycka till och jag hoppas att tiden fram till avresa går fort!

Från en annan (adoptiv)mamma som läser här lite då och då.

 
mamman

mamman

6 januari 2010 21:13

Ja och inte avtar tankarna på denna speciella kvinna/föräldrar när man väl har sina små i famnen.

Jag hoppas att allt har gått bra.

Kram

http://www.babyonskan.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Ovido - Quiz & Flashcards