Alla inlägg under januari 2010

Av Pipe Line - 3 januari 2010 10:52

Igår gick den inställda annandagsmiddagen med supergravid Syster, Systers sambo, Kusin, Farmor och hundvalpen av stapeln. Farmor var på gott humör, kanske för att vi var en så liten skara att hon hörde vad vi pratade om. Bonusen och Kusin förskansade sig nere i källaren där Bonusen gjorde sitt bästa för att underhålla sin 5-åriga kusin. Hundvalpen var en söt liten sak som sov en stor del av tiden och var ganska stillsam av sig. Det var en riktigt trevlig kväll. Systers sambo intåg i våra liv har ändrat dynamiken i familjen på ett positivt sätt.


Nu har Bonusen brutit upp och han och Darlingen är på väg mot norra Skåne för att möta Bonusens Morfar som kör halva vägen. Det är -8 grader och sol.


Det är också den sista julledighetsdagen. Det känns lite sorgligt men det var nog dags. Det har varit en mycket skön jul- och nyårshelg. Inaktiv givetvis men det är precis så vi vill ha det. Darlingen är fortfarande ofrisk men jag och Bonusen har klarat oss ifrån invasion. 


Det är två dagar kvar till Court hearing för Knodden. Sedan dröjer det ett antal dagar/veckor innan vi får veta hur det har gått. Jag känner mig lugn och fylld med tillförsikt. Hoppas maggropskänslan stämmer.





Av Pipe Line - 1 januari 2010 12:50

Vi mår förvånansvärt vettigt efter nyårsfirandet. Förutom Darlingen förstås. Han fruntimmershostar. Hans förkylning vägrar lämna sitt tillhåll. Jag och Bonusen mår väldans finfint och spelar Tomb Raider, blir ovänner om vart vi ska, i vilken takt vi ska spela och vem som ska trycka på knapparna.


Bonusen har kommit i skämmighetsåldern. Han klarar inte av TV-hångel. Mina och Darlingens pussar bryr han sig inte så mycket om. "Det är jag ju van vid" säger han som om det vore den självklaraste sak i världen. Jag förstår inte riktigt logiken.


Det har varit en väldigt skön julledighet. Julaftonen firades hos mina föräldrar dit Darlingen anslöt när han slutade jobbet. Vi nattade över och på juldagen hämtades Bonusen för lite juldagslunch, julklappsutdelning och allmänt mys. Sedan for vi hem och öppnade fler julklappar. Annandagsbjudningen för Syster med familj och Farmor ställdes in pga Darlingens sjukdom. Vi har haft övernattningsgäst till Darlingen, spelat Buzz, lagt pussel, ätit rester. Det har tappats tänder, druckits tänder, varit på stan, köpt byxor till Bonusen, ätit middag på Casa Mia och konstaterat att vi inte ska gå dit igen eftersom servicen är usel. Vi har varit ute med vänner på mellandagsmiddag. Vi har lekt med våra 'Ajfånar' (julklapp från Darlingen) och gått upp i vikt. Vi har väntat förgäves på growth report och hälsat på hos Farmor. Vi har städat ytterst sparsamt, lagat mat bara för att fylla magarna, ätit choklad en masse, druckit vin, inte eldat i kaminen (!) och glömt vattna julgranen.


Idag är sista lugna dagen på ledigheten. Vi ska äta pizza från Vespa och titta på Ivanhoe. Bonusen har kommit i den åldern när Robin Hood och Ivanhoe är superbra. Vi njuter och tänker ibland på hur vår nästa jul kommer att gestalta sig. När liten Knoddunge finns i våra liv. Ibland blir jag livrädd att inte räcka till. Ibland blir jag svårt längtig. Ibland begriper jag inte att det ska ske mig.


I år kommer det hända. Vi kommer att bli föräldrar. Till sötaste Knoddungen i hela världen.

Ovido - Quiz & Flashcards