Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Skype-förberedelser

Av Pipe Line - 28 februari 2010 18:04

Vår nya dator har ett fel som vi inte blir kloka på. Det går nämligen inte att surfa om man befinner sig mer än 3 meter från routern. Det är inte alls bra om man vill skype med sin blivande son en våning upp. Goda råd äro dyra.


Men så kom vi på att vi fick en veckas fri mobilsurf via Telenor när vi köpte våra iphones. Alltså har vi nu installerat det och provkollat webkameran. Vi har byggt upp den lilla järnvägen, testkört loket genom tunnlar och förbi magnetiskt plingplong. Det enda som utgör ett problem är att tunneln vi köpte inte fungerar och att vi saknar rundade skenor. Vi får alltså inte ett helt spår. Måste åtgärdas i veckan.


Igår tränade vi på att göra hundar med hjälp av ballonger. Det tog en god stund. Jag har svårt för ballongritningar och gjorde fel hela tiden. Det smällde rejält runt mig. Darlingen är bättre på alla sorters ritningar och skapade en långnosad hund med väldigt liten svans. Nu har vi tränat bägge två och jag tror minsann vi kommer imponera på lille Knodden så länge vi inte skrämmer honom från vettet genom att ballongerna går sönder.


Jag har promenerat 20 minuter. Jag är ruskigt otränad. Men jag är också ruskigt stressad inför kommande hälsoprofilering som jag måste göra eftersom arbetsgivaren kräver det. Jag vill bli föräldraledig NU!


Övrigt av intresse är att Darlingen fortfarande är snuvig och att jag taggat ner inför 2-årsbesiktningen. En sak i taget. Denna helgen förberedde vi skype med Knodden. Nästa helg och nästkommande helg städar vi huset, skriver lappar om fel och förbereder 2-årsbesiktning. Jodå.


Mitt i allt det här kommer det kanske ett resebesked som gör att allt vänds på ända. Jag har börjat oroa mig för att resebeskedet kommer med kort varsel. Min största skräck just nu är nog att vi ska vara på plats med kortare varsel än de föraviserade 6 veckorna. Sjuka tankar, sjuk skräck. Jag tror jag håller på att bli förkyld. Sjukt det också.



 
 
Kvarnlyckank

Kvarnlyckank

28 februari 2010 20:14

Tycker att det är kul att läsa om er aktiva helg. Varför träna om man springer runt så mycket som ni gjort.

Chansen att få åka innan sex veckor är icke existreande om du frågar mej även om jag vet att det förekommit ett undantag. Från first ruling har biologiska föräldrar fyra veckor på sig att överklaga. Sedan måste domen skrivas och hinna komma till barnhemmet innan hämtningen kan genomföras. Därför 4 + 2 veckor. Man kan väl säga att jag har anledning att veta vad jag skriver.

http://kvarnlyckan.wordpress.com

 
Ingen bild

pipeline

28 februari 2010 20:24

Det var ju faktiskt lite skönt att höra - då håller fortfarande 6 veckors planen. Men de får kvicka på med resebeskedet nu om min tidsram ska hålla, dvs. hämtning 13 april.

 
Ingen bild

Brummelisa

1 mars 2010 09:52

Haha, jag kommer skratta ihjäääl mig om ni kommer få resa den 13/4 plus minus en vecka. Och bli väldigt stressad eftersom du också predikterat att vi ska få åka på hämtresa samtidigt. AAAAH?!??!

 
Ingen bild

Brummelisa

4 mars 2010 10:07

WIEEEEE - imorrn händer det!!! :)))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Ovido - Quiz & Flashcards