Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Kreditkorten slits

Av Pipe Line - 22 mars 2010 19:10

Idag fick Darlingen beställa nytt kreditkort för det gamla har börjat bli så slitet att det strejkar då och då. Förmodligen har vi handlat lite väl mycket på sistone...


Dagen inleddes med en misslyckad promenad till BVC. Där fick vi gå ifrån med oförättat ärende. När man kommer till ett ställe för första gången är alla ens sinnen inställda på att registrera och känna in. Sinnena blev inte nöjda på lokala BVC:n. Det var mörkt, tillstängt och det syntes inte en människa i korridorerna. Bara några mammor med bebisar som väntade på att få komma in bakom en av de stängda dörrarna. Vi kände oss verkligen som ufon på besök på en främmande planet. Men skam den som ger sig. Vi travade in på den närbelägna vårdcentralen. Där fanns åtminstone en reception. Förvisso inte heller så välkomnande men dock en reception. Med två arbetande kvinnor. Svala leenden och en känsla över att man skulle få elektriska stötar om man gick över tröskeln, men rätt ok ändå. Vi stannade för säkerhets skull kvar i dörröppningen. Vi kom i alla fall därifrån med fyra telefonnummer till människor som befann sig bakom stängda dörrar på BVC. Inte världsbästa första intrycket.


Har också köpt de sista kläderna till Knodden. För nu i alla fall. Aldrig trodde jag väl att jag skulle behöva kompletteringsköpa kalsonger och strumpor men det var exakt det som skedde. Jag brottas ständigt med bambikänslan. Vanliga kallingar eller boxer? Långa eller korta? Blöjanpassade eller inte? Men om man har blöja har man väl inte kallingar? Strumporna är också en hangup. Förutom den ständiga frågan om storlek så har jag hakat upp mig på om alla strumpor ska vara antislippade eller det är knöligt i skorna om man ska promenad. Det kanske känns obehagligt? Eller kanske blir det svårt att få på skorna för att antislip skapar motstånd när det inte borde vara det. Som tur var så hittade vi en helt vanlig t-shirt som vi röck till oss på vägen ut så då kändes det lite mer normalt. T-shirtar och byxor är jag bra på. Sämre på kallingar och strumpor.


Sedan vimsade vi omkring lite på Orten. Köpte moccasiner - ännu en gång en chansning på storlek, åt lunch på nåt ställe och kände oss så strykta av lunchen att vi bestämde oss för att åka till IKEA. Det är alltid en chansning. Antalet gången vi lämnat IKEA innan vi kommit in i butiken på allvar är oräknerliga. Vi blir som isstadiga ponny-hästar som INTE vill hoppa. Denna gången gick det bra. Vi lunkade omkring i måndagstomma varuhuset och kände obetvinglig lust att släpa hem chokladpåskägg, Frödinge prinsessbakelser i fyrpack, 2 flaskor äpplemust. Men vi släpade också hem ett stort antal pallar och stolar. Två pallar till badrum för liten Knodd som ska nå upp till vasken. En pall till köket med trappsteg för liten gosse som vill vattenslabba och hänga med vad som händer i köket. Ja, en pall är faktiskt väldigt användbart. Dessutom köpte vi en barnstol så att Knodden når upp till matbordet. Och på vägen ut sträckte vi ut en hand och lyckades fånga en kabinväska med tillhörande datorportfölj.


Glada i hågen återvände vi till hemmet. Darlingen var mycket förnöjsam i bilen och sa "Nu kan vi ju stryka jättemånga saker från listan". Där hade han fel. Kabinväskan var struken för jag hade tänkt ut att vi nog kan köpa billig sådan i Taiwan innan vi åker hem. Dessutom hade jag inte skrivit upp att vi behövde köpa tre pallar, chokladpåskägg, prinsessbakelser eller äpplemust. Man kan ju inte skriva upp sådant man inte vet att man behöver. Darlingen säger att vi ska skriva upp sakerna i efterhand och stryka direkt. Det tycker jag låter konstigt så jag gör inte som han säger. Alltså har vi inte en fullständig lista på viktiga saker man ska göra innan man adopterar liten Knodd från Taiwan.  


Sedan monterade Darlingen barnstol och jag ägnade mig åt att sova. I två timmar. Det var dumt. Jag måste ju börja träna på att vara trött utan att få sova.


Förresten har vi också köpt blöjor. Det fanns på listan. Numera struket.

 
 
Kvarnlyckan

Kvarnlyckan

22 mars 2010 22:59

Hej

Vet inte om du vill ha svar men jag använde aldrig kalsonger eller boxershorts så länge BusUngen hade blöjor. Angående anti halk sockar har jag hört sägas att man inte skall använda det för länge då de hindrar fotens naturliga förflyttningar i skorna. Men, inte för att jag bryr mig, BusUngen har fortfarande vissa anti halk sockar.

Jag röstar för Darligens metod; skriv dit sakerna i efterhand så du får stryka dem med. Det blir ju fler strykningar på det sättet!

http://kvarnlyckan.wordpress.com

 
mamman

mamman

23 mars 2010 11:08

Precis som Kvarnlyckan har vi både och strumpor. Har aldrig tänkt tanken att det kan vara svårare i skorna, bara att det är ett bra grepp mot golvet. Jag köper de jag tycker funkar mot kläderna.

Fast strumpor är svåra. Skall de torktumlas bör det vara en storlek större, är min erfarenhet, lika så kalsonger.

Det där goooooda kanske jag inte hade skrivit upp men allat annat hade jag nog skrivet upp bara för att kunna stryka och vet (komma i håg) att vi köpt. Ta det lugnt bara så inte pappret till listan tar slut och du inte kan skriva mera av det du måste ha.

Vad skönt att ni kan strosa runt tillsammans och fixa allt detta sista. Det är verkligen till att njuta av den sista tvåsamheten innan knodden kommer.

kram

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Ingen bild

Åsa

23 mars 2010 15:26

Underbar blogg! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Ovido - Quiz & Flashcards