Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

En dag kvar

Av Pipe Line - 27 mars 2010 08:58

Nu är det bara drygt ett dygn kvar till avfärd. Igår friserade jag mig och på kvällen bjöds mina föräldrar på middag med våfflor till efterrätt. Det var mysigt att ha en sista kväll tillsammans med sina nära och kära. Har inte riktigt med min familj i allt som hänt. De har ställt sig bredvid och sagt "ring om ni hinner" vilket jag inte hunnit. Det har hela tiden varit något som händer. Därför hann jag också ringa till min Lillebror och fick prata både med honom och äldste sonen (som jag för övrigt intervjudade angående vilka filmer som är bäst. Nalle Phu är knasig fick jag veta). Jag hann maila lite med Lillebror svägerska som har megastort hjärta och är så glad, så glad över det som håller på att hända. Idag ska jag ringa min Storebror och prata lite också. Ska också tvätta, packa, gå till Apoteket (hm) och gå ut och äta på finkrogen. 


Gårdagens höjdpunkt var nog ändå att vi fick svar på de frågor vi ställt om Knodden till personer som känner till hans bakgrund och personlighet. Vi hade skrivit väääääldigt många frågor och de hade besvarat alla. Fantastiskt! Man kan lugnt säga att svaren ökade verklighetsgraden av det som ska ske. Det kom också fram ny information om Knoddens släktförhållanden som gjorde oss ganska förvånade och som faktiskt kan ha stor betydelse för Knodden i framtiden. Känns lite märkligt att vi inte hade fått reda på det om vi inte ställt en viss fråga. Vad har vi mer missat att fråga?


Liten Knodd är blöjfri sedan april 2009 (!). Vet inte om det är vanligt att barnen i Taiwan blir blöjfria så tidigt, kanske har det någon praktiskt betydelse som vi inte känner till. Hur som helst innebär det att Knodden förmodligen är ganska rutinsäker. Vi har hela tiden sagt att han kanske retarderar vad gäller blöjeriet men nu är jag inte längre så säker eftersom det är rutiner som hunnit sätta sig hos honom. Vi tar nog med några blöjor för säkerhets skull men jag misstänker att han kommer protestera högljutt om vi börjar vifta med blöjor framför honom. Han är ju stora killen - han tom står upp som en vuxen när han kissar. Jojo.


Liten Knodd badar varje dag men gillar inte att få vatten över huvudet. Han har inga ärr på kroppen som behöver en förklaring när han växer upp. Han får sin snuttefilt och de leksaker han önskar behålla med sig till oss. Han kallar oss mommy and daddy, fostermamman nanny och sin biologiska mamma för mom. Han får titta på våra foton varje dag och de berättar för honom att vi ska hämta honom och att han ska åka flygplan till Sverige. Liten Knodd föddes en solig dag, vi har fått veta vad han hade på sig första dagen och vi kommer - tack och lov - få foton på hans första år i livet. Han brydde sig aldrig om att krypa utan började gå direkt vid ett års ålder. Han är rädd för stora hundar och högljudda maskiner. Och hans namn betyder stort universum.


Vi fick såklart veta otroligt mycket mer och bit för bit börjar en liten personlighet träda fram. Idag känner jag mig ömsom lyckligt spänd och ömsom rädd. Jag antar att det kommer vara så här ända tills vi får honom. Ett ständigt ökat känslotryck.


Eftersom stress har en benägenhet att ge mig ansiktsplitor har jag börjat bli prickigare och prickigare. Snart är sannolikheten stor för att jag blir satt i karantän det första som händer i Taiwan.

 
 
Ingen bild

Brummelisa

27 mars 2010 11:10

Haha, V A D kan du rimligtvis mer ha behövt från Apoteket? Och vet Darlingen om att du gick dit? :-D

Angående att Knodden varit blöjfri så länge: perfekt - du har ju handlat kallingar så det räcker såvitt jag har förstått? ;-)

Låter helt fantastiskt att ha fått svar på så många frågor och att lära känna Knodden mer och mer trots det stora avståndet. Snart, snart, snart har ni honom i er famn och kan börja lära känna varandra på riktigt. WIIIIIEE! :)

Stort lycka till på ert livs resa, mina tankar finns med er varje dag, varje stund.

*KRAM*

 
mamma g

mamma g

27 mars 2010 16:15

åh, nu är ni där, nu nu nu är det inte länge kvar till ni sitter med en liten kille i famnen.

förstår den där overkligehetskänslan när jag gick och plockade i våra ungars grejer innan vi fått dem. De små kläderna, tandborstarna, nässprayen för barn, barnplåstrena. Skulle verkligen allt komma till användning?????

Jag önskar er världens mesta lycka till. Ha det så bra och njut.

kram mamma och pappa g

http://familjeng4.wordpress.com

 
mamman

mamman

27 mars 2010 21:34

Välkommen till ”prickekorvslivet”. Var ju själv väldigt prickig när vi tog emot Liten, fy farao vad stress kan göra med en.

Kanske är detta för sent, då läser du det först när du kommer hem. Men jag hoppas verkligen ni kommer att ha en helt underbar resa med allt vad det innebär. Kom ihåg att alla reaktioner äro av godo och kan visa sig på ett sätt man inte trott – det är helt ok.

Tänk vad några frågor kan ”ställa till det med” men vilken tur ni frågade, allt är viktigt för framtiden. Ibland känner man sig som en bov som frågar, men det är ju av godo för barnet en dag.

Jag hoppas du kommer att uppdatera när ni kommit hem och hittat en rytm med er nye familjemedlem. Det vore för hemskt om det inte skulle hända mera på din blogg sida.

En jätte kram från mig till dig, om en stor lycka till på den fantastiska resan ner till Knodden.

Kram mamman

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Ingen bild

pipeline

27 mars 2010 22:44

Tack snällaste ni! Nu är vi redo att åka. Överredo. Känns ganska lugnt trots allt. Kanske har vinet i kroppen med det att göra...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Skapa flashcards