Direktlänk till inlägg 18 juni 2010

Nu och här och lite framtid

Av Pipe Line - 18 juni 2010 14:51

En ny erfarenhet är förmågan att glömma det som varit och fokusera på det som är. Hur jobbigt den än var när Knodden var pappig så är det glömt nu. När han tar min hand och ler sitt ”jag tycker om dig”-leende försvinner alla bekymmer. När vi matar Maxi, Rorri, Nalle Puh och till sist Knodden under samstämmiga ”mmmm” känner jag hur jag sväller inombords. När han härmar allt jag säger och gör framsteg varje dag blir jag så stolt, så stolt. Och då finns inte de tråkiga dagarna längre. Det fylls liksom på med nya och bättre dagar.


Jag har inte mycket tid för mig själv längre. Kan väl inte påstå att jag är strukturerad och har en plan. Jag bara är. Låter Knodden styra dagen. Vill han gå till vänster så går vi till vänster. Vill han dammsuga så dammsuger vi. Eller spelar ”mamme po” och säger i kör ”det kurrar i min mage”.


I sommar ska vi bara vara men till hösten behöver jag fundera på hur vi kan vidga vårt umgänge med andra familjer som har barn i samma ålder. Det tynger mig. Jag gillar inte att fösas in i sammanhang där jag själv måste ta initiativet hela tiden. Jag vill bara att det ska lösa sig. Men det gör det inte om man är adoptivförälder. Det finns ingen BVC-grupp där man kan leta kompisar. Överhuvudtaget finns det inte så många familjer som är hemma med barn som är runt tre år. Och Knodden måste ju få träning i det sociala för att inte bli chockad när det är dags för förskola. Och helt ärligt – det är väl knappast så bra för oss båda att vara hänvisade till varandra hela tiden. Man behöver stimulans och bor man i stan och har liten trädgård måste man vidga sina vyer. Gympa. Öppen förskola. Gillar inte badhusaktiviteter men jag kanske måste forcera denna avoghet? Men annars då? Tips tas tacksamt emot!

 
ANNONS
 
Cecilia

Cecilia

19 juni 2010 16:57

Skönt att du är insläppt och accepterad! Hoppas ni ska hitta några trivsamma och otvungna sammanhang att träffa andra i till hösten. Finns det nån öppen förskola för adoptivfamiljer i närheten. Det har jag positiva erfarenheter av (trots att jag ibland är skeptisk mot att fösas ihop med dem som jag förväntas ha mycket gemensamt med). Eller nån barnmusikgrupp där misken eller sången är i fokus och inte lärakännandet...

http://www.ekhemmanet.se

 
Ingen bild

Anette

20 juni 2010 01:37

Tips till hösten:
Öppna förskolan Hjärup (googla!)
Onsdagsförmiddagar är det adoptionsträff.

 
towis

towis

20 juni 2010 18:10

Vilken spännande blogg!!

http://towis.blogspot.com

 
Ingen bild

pipeline

25 juni 2010 00:23

Tack för tipsen - även det som inte publicerats :-)! Har nu kollat upp två öppna förskolor i närheten som är inriktade på adoptivbarn, kollat kyrkans aktiviteter, Friskis familjegympa och lite annat smått och gott. Det här bli nog bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pipe Line - 10 september 2011 22:25

Knoddens dagis är ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar ska engagera oss. Mycket. Idag har det varit dagisstädning och brännbollspicknick. 3 oktober är det föräldramöte och styrelsemöte. 22 oktober är det fest. I november är det städni...

Av Pipe Line - 9 september 2011 23:20

För två veckor sedan började jag jobba efter 1,5 års föräldraledighet. Varannan vecka heltid, varannan vecka 60 % med ledigt på måndagarna. Darlingen gör likadant och jobbar heltid när jag jobbar deltid ch tvärtom. Än så länge är vi väldans nöjda med...

Av Pipe Line - 18 juli 2011 21:20

Efter en stormig natt med en ormande Knodd i sängen vaknade jag med jätteont i nåt stort muskelliknande i ryggen. Eller... muskler kan det ju knappast handla om eftersom jag är svårt otränad.   Jag fick två timmars välbehövlig återhämtning på eft...

Av Pipe Line - 5 juli 2011 21:15

När jag har tid läser jag gärna andras adoptionsbloggar. När vi var IVF-svängen läste jag andra IVF- bloggar. Det är väl ett slag identifikationsbehov. Ibland identifierar jag mig inte alls och känner mig som ett ufo. Som om jag missat något. Som jag...

Av Pipe Line - 28 juni 2011 22:31

Vår äldste son har skaffat flickvän. Han är 13 år och 2 månader. De unga tu har basunerat ut sin kärlek på Facebook. Hon är söt.    Vi hänger inte med. För bara några månader sedan var han mörkrädd och ville inte vara ensam hemma. Nu går han på k...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se